Sel felaketinde ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının bin 33’e yükseldiğini duyurdu.

PAKİSTANLI SENATÖR ADINI KOYDU: İKLİM FELAKETİ

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Pakistanlı senatör ve ülkenin en üst düzey iklim yetkilisi olan Sherry Rehman, ülkenin ciddi bir iklim felaketi yaşadığını belirtti.

Felaketin yaralarını sarmak için çabalar devam ederken ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar bölgeden yeni görüntüler yayınladı.

BAŞBAKAN ŞERİF YARDIM MALZEMESİ DAĞITTI

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, binden fazla kişinin öldüğü sel bölgesini ziyaret ederek afetzedelere helikopterden yardım malzemesi dağıttı.

Afet bölgesine yaptığı ziyaretinin ardından açıklama yapan Pakistan Başbakanı, felaketin şiddetinin tahmin edilenden daha büyük olduğunu ifade ederek felaketi yaşayan Pakistanlılara destek için ulusal birlik çağrısı yaptı.

Ulusal Afet Yönetimi Ajansı'nın (NDMA) verilerine göre, 14 Haziran'dan bu yana devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde yüzlerce kişinin tedavileri ise sürüyor.

Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı

Sel nedeniyle 662 bin 446 ev hasar görürken, 287 bin 412 ev tamamen yıkıldı.

Yaşanan felaket nedeniyle 30 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Ülkede ayrıca sel nedeniyle 719 bin 558 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 bin 451,5 kilometre yol hasar gördü, 149 köprü çöktü, 170 dükkan ise yıkıldı.

Yetkililer 51 bin 275 kişinin selden kurtarıldığını, 498 bin 442 kişinin ise güvenli bölgelere sevk edildiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEN PAKİSTAN'A YARDIM ELİ

Sel felaketi sonrası Türkiye bölgeye yardım gönderen ilk ülkelerden biri oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

'Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan insani yardım malzemelerinin ikinci bölümü de TSK’ya ait uçaklarla Pakistan’a ulaştırıldı. Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Pakistan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Kaynak: Hürriyet