Ölmez, konu ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu;

“Yaşananların nedeni açık: Enflasyonun sıçradığı bir ülkede enflasyonun en önemli panzehirlerinin başında gelen faiz ilacının kullanılmamasında ısrarcı olununca, bir de üstelik artık politika faizinin bir öneminin kalmadığı ilan edilince, döviz kuru tekrar yükselmeye başladı. Enflasyon da. İlk yanlış karar -yüksek enflasyona ve uluslararası piyasalarda artma eğiliminde olan emtia fiyatlarına rağmen politika faizinin beş puan düşürülmesi- bir dizi yanlış kararı arkasından getirdi. Kur korumalı mevduat (KKM) sistemi bunlardan ilki. İkincisi ise, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin erimesinin göze alınarak, piyasaya döviz satılması.

Özgür Özel Kırklareli mitingine kaç kişi katıldı? 2024 CHP / Özgür Özel Kırklareli mitingi katılımcı sayısı Özgür Özel Kırklareli mitingine kaç kişi katıldı? 2024 CHP / Özgür Özel Kırklareli mitingi katılımcı sayısı

Diyelim ki mevcut ekonomi politikası değiştirilmeye karar verildi. Bu üç yanlışı nasıl düzelteceğiz? Yüzde 14 olan politika faizini şu anda %70 olan ama birkaç ayda %80’i aşması beklenen tüketici enflasyonu düzeyine mi çıkaracağız? Bu, ekonomiye büyük bir şok olmaz mı? Kur korumalı mevduat sistemini –müktesep hakları koruduktan sonra- ‘pat’ diye sonlandırabilir miyiz? Sonlandırırsak dövize yönelmez mi mevduat sahipleri? Yönelirlerse kur ve enflasyon sıçramaz mı? Peki, onca harcanan dövizi nasıl yerine koyacağız?”