Baharın sıcak esintisinin yavaştan boy gösterdiği bu günlerde dikeceğiniz fidanı alırken ve fidan dikimini yaparken şu hususlara önemle dikkat edilmelidir. Alınacak fidanların gayet sağlıklı, kökü tam anlamıyla gelişmiş, genç ve hastalıksız olmaları gerekmektedir. Pazarlara, ilçelerden ve çevredeki komşu illerden çok fazla miktarda fidanlar gelmektedir.

Bu satışa sunulan fidanlar yetiştirildikleri yerdeki İllerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerince muayene edilip testlerden geçmekte ve hastalıklı olmadıklarına dair sertifika fidan taşımacısına ve satıcısına verilmektedir. Mühürlenmiş bu fidan sağlık sertifikasının geçerliliği yalnızca bir haftadır. Bulunduğunuz yörenin iklim şartlarına uyum sağlayabilecek türlerden seçim yapmanız gerekmektedir.

Alınan fidan köklerinde çürüme olup olmadığına dikkat edilmelidir. Eğer aşı ile çoğaltılmış bir fidan türü almak istiyorsak, fidanın aşı yerine çok dikkat edilmesi gerekir. Almak istediğiniz fidanların görünümü gayet canlı ve parlak olmalıdır. Kökleri açık şekilde görülen fidanlar tercih edilmemelidir. Aşırı şekilde ince ve aşırı şekilde kalın gövdeye sahip fidanların toprağa tutunması güç olacağı için, bu tür fidanlar tercih edilmemelidir. Fidanın sertifikalı olup olmadığına dikkat edilmelidir. Fidan seçimi yaparken genç olan fidan seçilmelidir. Fidan fiyatları ile alakalı sabit bir ücret olmadığı için bu merakınızı gidermek adına Algoridya sitesinden fidan fiyatları hakkında kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz.

Fidan Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler?

Fidan almak dikkat gerektiren bir iştir. Bunun için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Cins seçimi iyi olmalı
  • Yer ve yön planlaması
  • Dikim yapılacak toprağın özelliği
  • Dölleyici yani tozlayıcı ihtiyaç durumu
  • Sağlıklı fidan Olması
  • Alınmak istenen fidanın hangi şartlarda ve koşullarda muhafaza edilmiş olduğu
  • Ve özenli yapılacak nakliyat

Bahsedilen tüm bu bilgiler doğrultusunda güvenilir fidan temin etmek ve fidan fiyatları hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek istiyorsanız Agrolidya sitesinden kaliteli bir hizmet alabilirsiniz.Formun Üstü

Kaynak: https://agrolidya.com/meyve-fidanlari

Formun Altı

Editör: TE Bilisim