AK Parti'nin kurucu üyesi ve eski turizm ve devlet bakanlarından Güldal Akşit, vefat etti. Akşit, Ankara'da koronavirüs tedavisi görüyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal Ablamıza Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah." mesajını paylaştı.

"GÜLDAL ABLA AK PARTİ'NİN ÇOK ÖNEMLİ DÖNEMLERİNE İMZA  ATMIŞ KİŞİLİKTİR"

CNN Türk canlı yayına da bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim ülkemizde güzel bir ifade var. Ablalık ifadesi. Kendisine çok rahat Güldal Abla ifadesini söyletme hakkını bize sundu. Dönem dönem bir takım vatandaşlarımızın taleplerini o kadar güzel üslupla ifade ederdi ki. Bunu ayrıca ifade etmek isterim. Nezaketi, tavrı, anlayışı ve o yumuşak üslubu, huyu bizim için hangi ortam olursa olsun bizi kendimize ait bir sorumluluğa yöneltti. Güldal Abla AK Parti'nin çok önemli dönemlerine imza atmış kişiliktir. Tekrar başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

"MÜTEVAZI, ÇALIŞKAN, ÜLKE VE MİLLET SEVDALISI..."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mütevazı, çalışkan, ülke ve millet sevdalısı, kıymetli dava arkadaşımız, iyi insan Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan Rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, "Turizm ve Devlet Eski Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Danışmanımız Güldal Akşit ablamız rahmeti rahmana kavuştu. Büyük üzüntü içindeyiz... Davasına bağlılığı, milletimize hizmetleri ve samimi duruşuyla hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

"YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

Ankara Valisi Vasip Şahin'den de bir mesaj geldi. Şahin, "Turizm ve Devlet eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde az önce vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AK Parti’nin kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan AKŞİT, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.

08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.

Kaynak: Milliyet