Meme dokusunun hacminin arttırılması ile gelişimsel veya hormonal sebeplerden dolayı yeterli büyüklüğün sağlanamadığı meme dokusunun desteklenmesi amacıyla silikon protez yerleştirilerek kişinin kendisini daha özgüvenli ve daha seksi hissedeceği dolgun meme görünümünü sunan ameliyatlar, meme büyütme ameliyatlarıdır. Bu ameliyatlarda kullanılan, uzun yıllar şeklini ve büyüklüğünü koruyan FDA onaylı son teknoloji protezler sayesinde yaklaşık 15-25 yıl arası kalıcılık sunulmaktadır. Kişinin günlük yaşamına kolaylıkla dönmesine imkan tanırken oldukça memnun edici sonuçlar sunan ve bu sayede günümüzde sıklıkla yapılan meme büyütme ameliyatlarına dair tüm bilinmesi gerekenleri Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sizler için sorduk.

Bu Sabunla Her Şey Mümkün: Egzamadan Selülite Her Soruna Çözüm! Bu Sabunla Her Şey Mümkün: Egzamadan Selülite Her Soruna Çözüm!

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan meme protezi nedir?

Meme protezleri genellikle silikon protez veya implant olarak da adı geçen, yapay silikon malzemeden üretilmiş, meme büyütme ameliyatlarında memeye hacim ve şekil vermek için kullanılan, farklı markalara ait farklı büyüklük ve şekillerde çeşitleri bulunan medikal ürünlerdir. Meme protezlerinin dış yapısı yapay silikondan oluşurken içleri ise yumuşak jel kıvama sahiptir. Meme büyütme ameliyatlarının öncesinde, ameliyat esnasında göğüs bölgesine yerleştirilmek üzere, hasta özelinde en doğal duracak olan büyüklük ve şekilde protez belirlenir. Ameliyatla hastanın vücuduna yerleştirilen protezler herhangi bir ek işlem gerektirmeksizin senelerce şekil ve büyüklüklerini korurlar.

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezler şekillerine göre kaç çeşittir?

Meme protezleri şekilleri açısından yuvarlak ve damla protez olarak iki gruba ayrılırlar. Yuvarlak meme protezlerinin yarım küreye benzer bir görünümleri vardır ve hastanın vücut yapısına bağlı olarak damla protezlere oranla daha doğal durulacağına inanılıyorsa ameliyat esnasında uygulanmak üzere seçilirler. Özellikle göğsün orta ve üst kısımlarında daha dolgun ve hacimli bir görünüme ihtiyaç duyan hastalar için tercih edilirler. Damla meme protezleri ise isimlerinden de anlaşılacağı gibi su damlası şeklindedirler yani yuvarlak protezlerin aksine üst kısmı dar ancak aşağıya doğru genişleyen protezlerdir ve göğsün alt tarafında hacim ve dolgunluk isteyen hastalara uygulanmaktadırlar. Yine hastanın meme dokusu ve yapısı dikkate alınarak yuvarlak protezlere göre hem daha doğal duracağı hem de hastanın beklentilerini daha iyi karşılayacağı düşünülürse uygulanırlar. Yuvarlak şekilli protezler göğsün üst tarafını doldurarak göğüste dikleşme etkisi sağlarken, damla protezler ise sarkma olmayan, dolayısıyla da dikleştirme ihtiyacından daha çok dolgunluk ve hacim ihtiyacı olan memelere takılmaktadırlar.

Meme protezleri içeriklerine göre kaç çeşittir?

Meme büyütme ameliyatlarında iki farklı yapıya sahip protez çeşitleri kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi silon protezler, diğeri ise serum fizyolojik içeren protezlerdir. Silikon protezlerin hem dış kısımları hem dış kısımları silikon yapıdan hem de içleri silikon jelden oluşmaktadır. Serum fizyolojik silikonların ise dış kısmı silikondan oluşurken iç yapıları ise silikon ve tuzlu su karışımından oluşan jel şeklindedir. Birbirlerinden farkları ise silikon protezler meme başı, koltuk altı veya meme altından açılan ufak kesiler aracılığıyla vücuda yerleştirilirken, serum fizyolojik yapıdaki meme protezleri koltuk altı veya göbek deliği çevresinden açılan kesiler aracılığıyla vücuda yerleştirilirler. Yine ameliyat öncesi detaylı muayene esnasında hasta ile karşılıklı konuşarak hastanın beklentileri ile eş zamanlı meme dokusuna ve yapısına uygun olacak şekilde hangi protezin kullanılması gerektiğine karar verilir.

Meme protezleri dış yüzeylerine göre kaç çeşittir?

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan protezlerin iç yapıları ister silikon isterse de serum fizyolojik yapıda olsun, dış yüzeyleri mutlaka sert bir silikon kaplıdır ve dışarıdan bir müdahale nedeniyle meme protezine zarar gelmesi halinde bile içerisindeki sıvının vücut içerisine karışması bu sert dış yüzey sayesinde engellenmiş olur. Meme protezleri dış yüzeylerine göre düzgün (smooth) ve pütürlü (textured) olmak üzere ikiye ayrılır. Yine ameliyat öncesi detaylı muayene esnasında hasta ile karşılıklı konuşarak hastanın beklentileri ile eş zamanlı meme dokusuna ve yapısına uygun olacak şekilde hangi protezin kullanılması gerektiğine karar verilir.

Nihai meme protezine nasıl karar verilir?

Meme büyütme ameliyatı öncesinde estetik ve plastik cerrah hastayı detaylı bir şekilde muayene ederken hastanın beklentilerini de iyice anlamaya çalışır. Muayene esnasında hastanın meme dokusuna, meme ölçülerine ve yapısına, vücut orantısına, göğüs çevresine ve daha pek çok önemli faktöre dikkat edilerek kullanılacak olan protezin boyutu, türü ve şekline kişiye özel olarak karar verilmiş olunur. Ardından ameliyat esnasında karar verilen bu protezler açılan kesiler aracılığıyla vücuda yerleştirildikten sonra kesi yerleri kapatılmadan önce doktor son bir kez daha protezin uygunluğuna bakar. O esnada eğer farklı boyutta veya şekilde bir protezin daha doğal ve hasta için daha uygun olacağının ön görürse dikişler atılmadan önce protezlerde değişim yapabilir.

Meme büyütme ameliyatlarında silikon protezler vücuda nasıl yerleştirilir?

Ameliyat esnasında meme başı, meme altı, koltuk altı veya göbek deliği gibi farklı yerleştirme alanlarından açılan 4-5 cm genişliğindeki kesiler aracılığıyla protezlerin vücuda yerleştirilmesi sağlanır. Tüm bu alanların içerisinde uygulamanın en sık yapıldığı yer meme altıdır. Yine açılan bu kesi aracılığıyla silikon protezler hastanın durumuna göre meme altına, kas zarına, kas altına ya da kas üstüne yerleştirilebilmektedirler. Bütün bu önemli detaylara karar verilirken uygulanacak olan silikonun yapısı, hastanın meme yapısı, hacmi ve vücut şekli göz önünde bulundurulur. Sonuç olarak meme büyütme ameliyatlarında uygulanacak olan protezin yapısından şekline ve açılacak olan kesi yerinden protezin yerleştirileceği bölgeye kadar tüm detaylar doktorun tecrübesi doğrultusunda ve hasta özelinde belirlenmektedir.

Meme büyütme ameliyatının sonrasında iz kalır mı?

Bu ameliyatlarda açılan kesi yerleri maksimum 4-5 cm boyutlarında ve çok göz önünde olmayan yerlerdedir. Bunlara ek olarak da ameliyat bitiminde estetik dikiş ile kapatılırlar. Bu sayede ameliyat sonrasında hem dikiş alma süreçleri yaşanmaz hem de her ne kadar ilk 3 ay boyunca dikiş izleri kırmızı ve kabarık görünümlü olsalar da devam eden süreçte yaklaşık 6-12 ay içerisinde önce giderek silikleşmeye, devamında ise hastanın cilt rengiyle aynı renge gelerek belli belirsiz bir hal almaya başlarlar. Genel hastaların dışında, bazı hastalarda herhangi bir rahatsızlık olmaksızın yapısal olarak yara ve izlerin iyileşmesi geç olabilmektedir. Eğer hasta daha önce vücudunda bu tarz bir yara iyileşme veya iz geçirme sürecini deneyimleydiyse veya meme büyütme ameliyatının ardından iz kalmasından çok çekiniyorsa, iyileşme döneminde doktorun önereceği merhem veya kremlerle süreci destekleyebilir.

Meme büyütme ameliyatının fiyatı nedir?

Meme büyütme ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Meme büyütme işleminin fiyatı doktorun tecrübesine, hastanın göğüs yapısına, uygulanacak olan protezin şekil, marka, büyüklük ve kalite gibi detaylarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut memesinin büyüklüğünden rahatsız olan ve daha dolgun göğüslere sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

 Op. Dr. Leyla Arvas

Website:https://www.drmemebuyutme.com/

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas