Sikorsky ile DARPA'nın, Kokpit İçi Otomasyon Sistemi olarak adlandırılan ortak programında helikopterlerin insansız uçurulmasına yönelik ilk testler yapıldı.

İLK KEZ PİLOTSUZ UÇTU 

Sikorsky Innovation Direktörü Igor Cherepinsky, gazetecilere verdiği demeçte, UH-60 Alfa Black Hawk helikopterinin 5 ve 7 Şubat tarihlerinde iki defa pilotsuz uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cherepinsky, "Helikopterde 210 Switch diye bir anahtar var. Buraya helikopterdeki kişi sayısı giriliyor. Oraya sıfır kişi diye girdik. Helikopter Kentucky'deki Fort Campbell üzerinden 30 dakika boyunca insansız olarak uçtu" dedi.

"KALKIŞ SÜRECİNİ KENDİ BAŞINA TAMAMLADI" 

Sikorsky Innovation Direktörü Igor Cherepinsky,  helikopterin, kalkış öncesi kontrolleri ve kalkış sürecini kendi başına tamamladığını aktardı.

Cherepinsky'ye göre helikopter, Manhattan'dan geçen simüle edilmiş gökdelenlere tamamen kendi yanıt verdi. Daha sonra uçak kendi kendine indi. DARPA ve Skorsky'nin, 160 milyon dolar harcadığı projeyi yıl sonuna kadar tamamlaması bekleniyor.

YENİ TASARIMLARA OLANAK TANIYOR 

Sikorsky'nin sahibi Lockheed Martin'e göre , ALIAS teknolojisi daha fazla görev esnekliği sağlıyor, güvenliği artırıyor ve son kullanıcıların mevcut ve gelecekteki savaş alanlarında hava araçlarını nasıl kullanacaklarını yeniden tasarlamalarına olanak tanıyor.

Kaynak:Milliyet