Trafikteki kaza ve olası hasar durumlarına karşı koruma sağlayan kasko sigortası teminatları ve fiyatları araç sahipleri tarafından merak edilir. Bunlar ana teminatlar ve ek teminatlar şeklinde sınıflandırılmakta olup dilerseniz ek teminatları sayıca arttırabilirsiniz. Sıfır ve ikinci el araç alımları ile mevcut kaskonun yenilenmesi için kasko teklifi almak isteyebilirsiniz. Böylece sigorta şirketlerinin kasko kampanyalarını görebilir, bunları kıyaslayarak hem içerik hem de fiyat yönünden size en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bu süreci daha hızlı ve pratik şekilde geçirmek istediğinizde teklifi online alarak zaman kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra teklif alırken dikkat etmeniz gerekenleri de ihmal etmemelisiniz. Böylece yaptıracağınız kasko sizi daha fazla memnun edecektir.

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İhtiyaç kapsamında bulunan hasar olasılıklarını poliçeye ilave ederek kasko sigortası teminatları ile ilgili avantaj elde edebilirsiniz. Bu amaçla teklif alırken sigorta yaptırmayı düşündüğünüz şirket ile ilgili araştırma yapmalısınız. Özellikle şirketin yetkili servisi kaza yaptığınız durumda kolay ulaşılabilir olmalıdır.

Kasko teklifi alırken;

  • Yeni araçlarda değer teminatı süresi,
  • Şirketin piyasadaki konumu ve sigorta yaptıranların memnuniyet düzeyi,
  • Hasarsızlık teminat oranı,
  • Hasarsızlık indirimi kapsamını bozmayan hallerin genişliği,
  • Sigortacıya ulaşılabilirlik,
  • Araç kullanılamaz hale geldiğinde yeni araç temini

olup olmadığı gibi özelliklerin varlığını kontrol etmelisiniz. Aracınızın kasko değeri belirlenirken buna özel olarak hazırlanmış güncel değer listesi dikkate alınır. Bu liste Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanır ve aracın üretim yılı, modeli, markasına göre düzenlenir. Kasko yapılırken aracın genel durumu kontrol edilir. Eğer aracınıza sonradan ilave edilmiş değerler varsa bunlar listedeki değerlere dahil edilmez. Bunlar sonucunda oto kasko sigortası fiyatları belirlenir ve bu fiyatlar araçtan araca farklılık gösterir. Sigortanızı yaptırırken en uygun fiyatlara ulaşmak için de e-sigortam tekliflerine göz atın.

Editör: TE Bilisim