Doğal taş görünümlü kültür taşı, dekor amaçlı meydana getirilen taş kalıplarla dökülen ana maddesi çimento olan ve kumdan oluşan bir karışımla ortaya çıkan bir üründür. Arkhestone kültür taşı elde edilen karmaşık kalıpların şeklini alan ve renklendirme işlemi için doğal renklerle birlikte hassas bir el işçiliği ile tamamlanması gereklidir. İnce el işçiliği gerektiren kültür taşı doğal bir görüntü ortaya çıkarmak için en çok tercih edilen duvar kalıbı çeşididir. Dekoratif duvar dekor ürünleri son zamanlarda çok fazla ilgi görüyor.

İnsanlar bu ilgiyi genel olarak dekorlu ve güzel bir görünüme sahip olmak için gösteriyorlar. Kültür taşı ve kültür tuğlaları evin veya işyerlerinin duvarlarını daha açık ve zarif göstereceği için tercih ediliyor.

Kültür Taşının Kendine Has Özellikleri

Duvar dekor kaplamaları artık yerini kültür taşı ürünlerini bırakmıştır. Bunların içerisinde en çok dikkat çekene eski ev duvarları gibi görünüm sunan kültür taşlarıdır. Kültür taşları tuğla görüntüsünün yanı sıra dokusu ile de kişiye doğal bir his verir. Aynı zamanda duvarlarda her yıl yenilenen boyalar aynı zamanda ısı yalıtımı için yaptırmanız gereken izolasyon gibi ek maliyet gerektiren işlemleri ortadan kaldırır.

Kültür Taşları Zemin sıvası bitmiş olan yüzeylerde kolaylıkla uygulanabilir.  Isı yalıtımının yanında su ve nem gibi etkenlerden etkilenmez.  Doğal taş mozaik uygulamalarında meydana gelen taşın yüzeyinde bar oluşması durumu veya doğal taş filelerinin kalitesiz olmasından kaynaklı yaşanan taş kopması gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz. Kolay montaj ve demontaj işlemine sahiptir.

En Çok Tercih Edilen Kültür Taşı Modelleri

Doğadan ilham alınarak geliştirilmiş olan Arkhestone Duvar Kaplamaları kapsamında, kültür taşları farklı modeller ve farklı isimler ile karşımıza çıkabilir. Fakat doğal görünümü yakalayabilmek için ilham alınan yüzeyler her markada aynıdır. Nehir taşı kayrak taşı kale taşı gibi tüm duvar kaplama ürünlerinin esinlenmiş olduğu standart modeller kültür taşlarında mevcuttur.

Kültür Taşı Nasıl Uygulanır

Kültür taşları doğal taşların kopyalanması yöntemi ile üretilmiş olan ürünlerdir. Bu taşlar doğal taşlara göre çok daha hafiftir. Üretim teknolojisinde kullanılan doğaçlama yöntemin sayesinde geometrik şekil ve renk geçişleri bakımından her bir taş diğerine göre daha farklıdır. Dolayısıyla bu taşlar ile oluşturulmuş olan duvarlar dekoratif anlamda tamamı ile kendine özgü ve benzersizdir. Ayrıca kültür taşı kolay bir şekilde uygulanır ve uygulama kılavuzundaki önerilere göre hareket edildiği zaman yıllar boyunca gururla bakacağınız duvar yüzeyleri elde edersiniz. Duvarınız beton ya da tuğladan bir duvar ise doğrudan kültür taşı uygulaması yapabilirsiniz.

Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı

Fakat tuğla duvarların uygulamadan en az bir gün önce bir kat sıva ile sıvanması çok daha iyi sonuç verir. Brüt beton gibi düz olan yüzeyler iyi bir şekilde çentiklenmeli ve yüzeye aderans artırıcı kimyasallar uygulanmalıdır. Böylece arkhestone taşın yüzeye tutunma gücü artırılmış olur. Profesyonel Arkhestone Duvar Kaplamaları ile beklentiler güvenle karşılanır.

Kültür Taşının Nasıl Uygulandığı Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İstiyorsanız https://www.arkhestone.com/kultur-tasi/ Adresini Ziyaret Edebilirsiniz.