İnsanoğlu binlerce yıldır metal malzemeleri hayatın her yerinde kullanıyor. Metallerin keşfi ve yeni metal alaşımlarının bulunmasıyla teknolojik gelişmeler hız kazanmış ve tarihi çağların ismini bile etkileyen yeniliklere dönüşmüştür. Evimizde bulunan beyaz eşyalardan kullandığımız elektronik aletlere, mutfak araçlarından havacılık bileşenlerine metaller geniş bir yelpazede kullanılıyor. Metaller ve metal alaşımları belli nitelikleri (sertlik, iletkenlik, işlenebilirlik, kimyasal direnç) sebebiyle tercih edilir. Tüm bu uygulamalar metal şekillendirme teknolojilerinin gelişimini hızlandırmış ve sac metal şekillendirme yöntemlerini oluşturmuştur.

Lazer Kesim Nedir?

Bu yöntemlerden biri olan lazer kesim teknolojisi ile alüminyum, demir, paslanmaz çelik, plastik veya ahşap malzemeler şekillendirilebilir. Bu çeşitlilik lazer kesim teknolojisini birçok üretim ihtiyacı için etkili çözümler sunan metal şekillendirme teknolojisi yapmıştır. Uygun maliyetlerle metal veya metal olmayan malzemeler üzerine yüksek ısıya sahip güçlü lazer ışınları yönlendirilerek kesim ve şekillendirme işlemlerinin uygulanmasını sağlar.  Lazer kesim teknolojisi ile üretilen ürünler CNC işleme teknolojisine kıyasla daha kaba toleranslara sahiptir. Yine de özellikle karmaşık şekiller ve küçük delikler keserken son derece hassas çalışan bir teknolojidir.

Lazer Kesim İle Üretimde Maliyet Nasıl Düşürülür?

Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı

Lazer kesim teknolojisi, yüksek güçlü ışın üreten bir kaynaktan çıkan lazer ışınının, eksenler arasında yönlendirilerek metal malzemeyi kesip şekillendirdiği bir üretim yöntemidir. Lazer ışın, yoğunlaştığı nozuldan çıkarken aynı zamanda üretimi kolaylaştırıcı veya koruyucu gazlar ile beslenir. Kesim kolaylaştırıcı olarak oksijen gazı kullanılırken, azot gazı ise malzeme içerisinde korozyon oluşumunu önlerken maliyetleri düşürücü bir etkiye de sahiptir. Gelişmiş ve otomatize edilmiş lazer kesim tezgahlarını kullanarak ürün kalitesini arttırabilir, atık malzeme miktarını azaltabilir ve daha az enerji harcayarak hassas kesimler yapmanızı sağlayabilir. Yine ihtiyaçlarınıza uygun malzemeyi seçmek üretim maliyetlerini etkileyen bir diğer faktördür.

Daha fazla bilgi almak için https://www.tridi.co/ ’u ziyaret edebilirsiniz.