ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Mart ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından bugün açıklandı. Hal böyle olunca memur ve emekli maaşını etkileyecek enflasyon farkı ise ocak şubat ve mart aylarında yüzde 15’e ulaştı.

Memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam için nisan-mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamlarının da açıklanması gerekiyor.

TVF SULTANLAR LİGİ CANLI İZLE KESİNTİSİZ | Eczacıbaşı - Fenerbahçe Opet maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? TVF SULTANLAR LİGİ CANLI İZLE KESİNTİSİZ | Eczacıbaşı - Fenerbahçe Opet maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı:

Memur ve memur emeklisinin maaşlarında toplu sözleşme ile yılda 2 kez zam gerçekleşiyor. Bu sene ikinci altı aylık için sözleşme gereği yüzde 7’lik bir zam var. 7’nin üzerine gelen enflasyon farkı zam olarak yansıyacak.

"ZAMMIN TAMAMINI ALMIŞ OLACAKLAR"

Temmuz ayında enflasyon yüzde 10 olursa 7+3 alacak. İşçi emeklileri için ise farklı. İşçi emeklileri, enflasyon 6 aylık dönemde yüzde 10 çıkarsa yüzde 10’luk zammın tamamını almış olacaktır.

Ama memur emeklilerinde ise toplu sözleşme şartları gereği yüzde 7’nin üzerinde enflasyon ne çıkarsa onun farkını almış olacaklar. Aslında değişen bir şey yok. İşçi ile memur da aynı zammı almış oluyor."

Kaynak: Milliyet