Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, 500 liralık yeni banknotlar ve 5 liralık madeni paralar için hazırlıkların başladığını iddia etmişti. Damga ve Darphane Gelen Müdürlüğü'nün son adımları da bu iddiaları güçlendirmişti. Ancak Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon raporunu açıkladığı toplantıda bu konu hakkındaki tartışmalara son noktayı koydu.

KAVCIOĞLU İDDİALARI YALANLADI

"500 TL'lik yeni banknotlar ve 5 liralık madeni paralar için bir hazırlık olduğuna dair iddialar konuşuluyor. Böyle bir hazırlık ve ihtiyaç var mı?" sorusuna yanıt veren Kavcıoğlu, "'Böyle bir şeyin konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir arkadaşın bir tweeti ile gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil. Bizim böyle hazırlığımız, böyle bir beklentimiz, vatandaşın ve piyasanın böyle bir beklentisi yok. Enflasyonun bu noktada biraz artış göstermesi bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların yaptığı bir yorum ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" diyerek iddiaları yalanladı.

EN BÜYÜK BANKNOT 200 TL

Hakkari'nin eski adı neydi ve nereden geliyordu? Hakkari'nin eski adı neydi ve nereden geliyordu?

Dolaşımdaki paraların yüzde 42'sini oluşturan 200 liralık banknotlar, çıktığı 2009'da en büyük değere sahip olan banknot olmuştu. Çıktığı tarih olan 2009'da 200 liralık banknot 130 dolar seviyesindeyken bugün değeri yaklaşık 13,6 dolar.

Kaynak: Son dakika