Sunucu, bilgisayar ağlarına diğer ağlardan ulaşılmasını sağlayan bilgisayar terimidir. Sunucular birçok alanda kullanıldığı gibi, fps oyunları ve online oyunlarda da kullanılır. Bir ağ birden fazla sunucuyla bağlantıya geçebilmektedir. Bütün online oyunlarda bir sunucuya bağlanmak zorunda bırakılırsınız. Bunlardan birkaçı minecraft sunucu, metin2 pvp sunucular, silkroad sunucularıdır. Bu sunuculara ulaşmak için Serverlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Minecraft Sunucu Kurulumu Nasıl Yapılır?

Minecraft sunucusu kurmak sanıldığı kadar zor bir işlem gerektirmez. Belli seviyede bilgisayar bilginiz varsa gayet rahat bir şekilde sunucu oluşturabilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar şu şekilde; ilk olarak sanal ağ “Hamachi” indirmelisiniz. Sonrasında oyun sunucusu için minecraft sunucu dosyasını indirin ve bu sunucu dosyası için yeni bir klasör açıp dosyayı oraya aktarın.

Bu aşamada oyununuzun ve sunucunuzun hata vermemesi için Java ve minecraft’ın en son sürümlerini bulundurmanız önemlidir. Bu işlemler bittikten sonra girmeniz gereken bazı kodlar olacak, bu kodları not defterine kaydedip daha sonra uygulamaya aktararak kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz. Serverlar sitesini ziyaret ederek de bilgi alabilirsiniz.

Minecraft Sunucusu Nedir?

Minecraft online bir oyun olmakla beraber bu oyunda da oyuna katılabilmek için sunucular bulunmaktadır. İlk minecraft sunucusu 4 Ağustos 2011 tarihinde piyasaya sunulmuştur. O zamandan bu yana bir sürü sunucu piyasaya sunulmaya devam etmiş ve hala devam ediyor. Şuan dünya üzerinde en popüler ve tercih edilen minecraft sunucusu hypixel’dir.

Türk Minecraft Sunucuları Nelerdir?

Yabancı sunucular olmakla birlikte Türk sunucularda bulunmaktadır. Bazı Minecraft sunucu çeşitleri, Minecraft Hub Serverler, Minecraft Survival Serverler, Minecraft Skyblock Serverler, Minecraft Faction Serverler, Minecraft Bedwars Serverler… Her bir sunucu için ayrı internet sitesi, discord bağlantısı, sunucuyu kullanmak için gereken versiyon gibi bilgiler verilmelidir ki rahatlıkla sunuculardan yararlanılabilsin. Bu sunuculara, sunucular hakkında bilgilere ve daha fazlasına Serverlar sitesinden ulaşabilirsiniz.Formun Üstü

Kaynak: https://www.serverlar.gen.tr/minecraft-turk-sunuculari/