Yağ oranı yüksek bir diyetin sağlıksız olduğunu düşünüyorsanız, omega 3 yağ asitlerinin beyin ve vücut için fayda sağlayan sağlıklı yağlar olduğunu bilmelisiniz. Yeterince omega 3 yağ asidi almanın potansiyel yararlarını öğrenmek için yazının tamamını okuyarak, bugün diyetinize hangi yiyecekleri eklemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Omega 3 yağ asitleri üç tip içerir: EPA, DHA ve ALA. Bu faydalı, yağlar insan vücudu tarafından üretilmez, bu da onları yediğimiz yiyeceklerden almamız gerektiği anlamına gelir. EPA ve DHA genellikle belirli balık türlerinde bulunurken, ALA tohum ve kuruyemişlerde bulunabilir.

Omega 3 Faydaları Nelerdir?

Göz sağlığına iyi gelir.
Gelişimi destekler.
Kalp sağlığı açısından faydalıdır.
Kolesterol düşürür.
Bağışıklığın güçlenmesinde etkilidir.
İştahı dengeleyerek uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.
Vücuttaki yağların yakılmasını kolaylaştırır.
Kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlar.
Depresyon belirtilerini azaltır.
Cilt sağlığını destekler.
Vücutta oluşan iltihapların azalmasına yardımcı olur.

Omega 3 Ne İşe Yarar?

Omega 3 yağ asitlerini vücut kendiliğinden üretemediği için besin olarak dışarıdan alınması gerekir. Vücutta depolanmadığı için düzenli olarak tüketimi çok önemlidir. Sinir sistemi gelişimi, kalp ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.

Omega 3 yağ asitleri vücudun hücre zarlarının önemli kısımlarını oluşturarak organların, bağışıklık sisteminin ve hormonal sistemlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Omega 3 İçeren Gıdalar

Sağlığınızı artıran daha fazla omega 3 elde etmek için bu yiyecekleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

Hamsi
Somon
Lüfer
Sığır eti
Fasulye
Ceviz
Fındık
Zeytinyağı
Keten tohumu
Chia çekirdekleri

Omega 3 Yan Etkileri Nelerdir?

Alınması gereken miktarda omega 3 kullanımlarında yan etki oluşma riski çok düşüktür. Fazla miktarda alınan omega 3, hazımsızlık ve ishale yol açabilir. Sürekli olarak kullanmak zorunda olduğunuz bir ilaç varsa mutlaka hekiminize danışmalısınız.