Çatı kaplama yalnızca soğuktan ve diğer dış etkenlerden koruma sağlamakla kalmaz aynı zamanda uzun dönemde binanın ömrünü de etkiler. Çatı, binaların en üst kısımlarına gelen rüzgar kuvvetlerini ve rüzgar odaklı yağmur gibi darbeleri ve etkileri yakalar. Bu sayede oluşan baskının en azami değerlere indirgenmesini sağlar. Her tür binanın çatısının güçlü olması çok önemlidir. Aksi takdirde yağmur suyu çatının altına inmekte, çatıda biriken yağmur ve kar suları binaya zarar vermektedir.

.

Çatı kaplama ve su yalıtımı işlemlerinin önemi tam da bu noktada gözler önüne serilmektedir. Su yalıtımı uygulamasında metal, ahşap, tuğla ve taş gibi materyaller üzerinde suyun ve nemin neden olabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi amaçlanır. Buna bağlı olarak yapılar uzun süre boyunca ve herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadan güvenli, konforlu ve sağlıklı bir şekilde varlıklarını sürdürebilirler. Binalar açısından son derece önemli uygulamalar olan çatı kaplama ve su izolasyonu işlemlerinin vazgeçilmez unsuru membran ürünleridir. ProtanTurkey farklı kullanım alanlarına ve amaçlarına uygun özelliklerde üretilen, geniş çeşitliliğe sahip membran ürünleri ile sektörünün lider ismidir.

.

Eğer yapılarda su izolasyonu yapılmazsa herhangi bir yollar suyun yapı donatısına sızması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu durumda su bazen sızarak bazen de farklı kimyasal tepkimelere girerek donatının özelliğini kaybetmesine ve yapının dayanım gücünün düşmesine yol açabilir. Dayanım gücü azaldığında deprem gibi doğa olayları yaşandığında insan hayatının tehlikeye girmesi gibi çok ciddi ve istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınması olasıdır. Binalarda etkin bir su izolasyon uygulaması yapılması için toprakla temas eden duvarların yanı sıra suyun yapı dışında birikmesi riski bulunan seviyenin altındaki dış duvarların, temellerin, zemine oturan döşemelerin, balkonların, eğimli çatıların, lavabo, banyo, mutfak gibi ıslak zeminlerin titiz yalıtım uygulamalarına tabi tutulması gerekir.

.

Membran Seçiminde Kalite Kadar Kullanım Alanına Uygunluk Da Önemlidir

TPO membran ürünleri hem güneş ışınlarına hem de zorlu hava koşullarına maruz kalan çatılarda su yalıtımının sağlanması için tasarlanan bir malzemedir. TPO membranın hızlı ve kolay bir uygulama imkanı vardır. Bu sayede EPS ısı yalıtım levhaları üzerine doğrudan TPO membran uygulanması mümkündür. TPO membran polimer üretim teknolojisi kullanılarak üretilir. Plastifiyan içermediğinden uzun süreli esneklik avantajı sağlayan bir ürün olarak ön plandadır. 

.

Tek katlı yansıtıcı bir çatı kaplama malzemesi olan TPO membranbeyaz, ve gri olmak üzere iki farklı renkte üretilir. Beyaz renkli TPO membran enerji tasarruflu, serin çatıların elde edilmesi için kullanılan etkili bir üründür. Binaların enerji tüketiminin azaltılmasında önemli bir rol üstlenir.

.

Protan TPO membran, ProtanTurkey tarafından kullanıcı ihtiyaçlarının yüksek kalitede ve üst düzeyde karşılanması amacına yönelik geliştirilmiş yüksek performanslı bir üründür. TPO membran; hafif metal çatılarda, ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız çatılarda, kubbe şeklinde veya farklı şekillerdeki beton ve çelik çatılarda kullanıma uygundur. Aynı zamanda otopark, bahçe, teras çatılarında ve metal derelerin su yalıtımında TPO membran ürünlerinin kullanılması mümkündür. Düz çatılar sahip oldukları yapısal özellikler nedeniyle genellikle yapılardaki en zorlu uygulama alanı olarak kabul edilirler. TPO membran düz çatılarda konforlu uygulama imkanı veren bir üründür. TPO membranların aynı zamanda balast veya yeşil/bahçe çatıları altında gevşek döşenmiş sistemler ya da mekanik olarak sabitlenmiş sistemlerde, bodrum ya da tünel gibi yer altı yapılarında olmak üzere farklı çatı uygulama yöntemlerinde kullanılabilen bir üründür.

.

ProtanTurkey Kaliteli Mebran Ürünleri İle Etkili Çözümler Sunar

Esnek poliplefin liflerinden oluşan sentetik bir su izolasyon ürünü olan FPO/TPO membran üzerine yerleştirildiği alanın su ile temasını engeller. Termoplastikpoliolefin esaslı bir su yalıtım membranı olduğu gibi aynı zamanda atmosfer koşullarına, UV ışınlarına, bitki köklerine, yüksek ölçüdeki yırtılmalara, aşınmalara ve delinmelere karşı yüksek dirence sahiptir. Bu nedenle uzun hizmet ömrüne sahip ürünler olarak kabul edilirler. İçeriğinde plastifiyan ya da klorür bulunmadığından çevreye zararlı maddeler yayılmasına neden olmazlar. Formülleri nedeniyle çevre dostu su yalıtım malzemelerinden biri olarak kabul edilirler. Yüksek mekanik mukavemete ve elastikiyete sahip oldukları için UV ışınlarına karşı yüksek dayanıklılıkları vardır. Bu yüzden zaman içinde sertleşme ya da yaşlanma gibi sorunlarla karşı karıya kalınmasını engeller.