KAPIYI AÇTIĞINDA KORKUNÇ MANZARAYLA KARŞILAŞTI

Ailenin büyük kızı Anastasia, anne ve babasına telefonla bir türlü ulaşamayınca eve geldi. Kapıyı açıp içeri girdiğinde ise korkunç manzarayla karşılaştı ve ailesini, ölümcül kurşun yaraları nedeniyle hayatını kaybetmiş bir şekilde buldu.

ÖZEL HAYATI VE İŞ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Ultra lüks binanın 14'üncü katında ve 'Avayev'in tabancasıyla' gerçekleştirilen katliam konusunda açık fikirli ve şüpheci olduklarını ifade eden polis yetkilileri, Avayev'in iş ve özel hayatıyla ilgili bağlantıları araştırdıklarını açıkladı. Anastasia, ifadesini alan polis memurlarına, cesedi bulduğunda silahın babasının elinde olduğunu söyledi.

GAZPROMBANK'TA ÜST DÜZEY YÖNETİCİYDİ

Avayev daha önce, Putin'in yabancı şirketlerin bankada bir hesap açmasını talep ettiği Batı yaptırımlarını geri püskürtmek için rubleye karşılık gaz planının önemli bir parçası olan Gazprombank'ta üst düzey yönetici olarak görev yapıyordu.

PUTİN'İN MÜTTEFİKİ

51 yaşındaki adam, özel bankadan başkan yardımcısı olarak ayrılmıştı, ancak bankayla bağlantılarını sürdürüp sürdürmediği belli değil. Daha önce Putin'in Kremlin yönetiminde büyük bir bölümün başkan yardımcısıydı. Avayev'in zenginliği ise inşaat şirketinden geliyordu.

YASAK AŞK İDDİASI: KARISI ŞOFÖRDEN HAMİLE Mİ?

Cinayetlerle ilgili ortaya atılan bir teori, Yelena'nın kocasının şoförü ile yasak aşk yaşadığı ve beş aylık olduğu bildirilen çocuğun babasının şoför olduğu yönünde. Avayev'in karısını kıskançlık nedeniyle öldürdüğü iddia ediliyor ancak ölen kadının hamile olup olmadığı konusundaki raporlar henüz belirsizliğini koruyor. Ortaya atılan bir diğer teori de zengin bankacının, karısının bir ilişkisi olduğunu öğrendiği ve şoförün istifa ettiği yönünde.

DAİREDE 13 SİLAH BULUNDU

Çiftin mali meselelerle ilgili bir mahkeme anlaşmazlığına karıştığı iddiaları da var. Ancak soruşturma kaynakları, bir dizi ipucunu araştırdıklarını söylüyor.

Anastasia'ya göre içeriden kilitlenen lüks dairede toplam 13 silah bulundu. İsminin Kristina olduğu açıklanan bir komşu, verdiği ifadede "Üç el silah sesi ve bağırış duydum. Bir kadın çığlık atıyordu. Ardından iki el daha ateş edildi. Çığlık durdu" diye konuştu.

"Önce havai fişek olduğunu düşündüm ve pencereden baktım. Öyle olmadığı ortaya çıktı, annem bana kesinlikle silah sesi olduğunu söyledi."

YAPTIRIMLAR NEDENİYLE DEPRESYONDA MI?

Aynı apartmanda yaşayan bir diğer komşu, "Belki de bu yaptırımlardan dolayıydı, herkes depresyonda" diye konuştu ve yaptırımlar ile ekonomik gerilemenin işini vurmuş olabileceğini söyledi: "Muhtemelen onu borca ​​soktular ve kendini vurmaya karar verdi."

Bir diğer komşu ise, "Akıllı bir adamdı, neredeyse Gazprombank'ın başkanıydı. Onu görmüştüm, manyak gibi görünmüyordu. Çalışkan bir adamdı" diyerek Avayev'i anlattı. "Bunu yapmak için hiçbir nedeni yoktu. Zengindi, zekiydi. Böyle bir adamın öldürmesi mümkün değil. Belki Avayev ve ailesi öldürüldü" ifadelerini kullanan kadın, "Peki bunun anlamı nedir? Evimize silahlı bir adam girdi ve kimse onu durdurmadı mı? Şimdi nasıl uyuyacağız?" diye isyan etti.

Gazprombank, Rus petrol ve gazının ödemeleri için ana kanallardan biri ve Mart ayında Putin, Batı'nın yaptırımlarına misilleme olarak yabancı ülkelerin Rus gazını ödemek için bankada hesap açmasını talep etti. Gazprombank daha sonra euro veya doları rubleye çevirecekti. Putin, başlangıçta yabancı ülkelerin, Ruble cinsinden ödeme yapması gerektiğini söylemişti ancak daha sonra bu tavrı yumuşattı.

Kaynak: Milliyet