Bir sunucu sahibi olmanız gerekmeksizin hizmet aldığınız web hosting ya da veri merkezine ait sunucuları, kaynak özelliklerine göre dönemsel ödeme yaparak kullanım sağlayabilirsiniz. Eğer fiziksel bir sunucu kiralıyorsanız; çoğunlukla dedicated server ismi ile karşınıza çıkmaktadır. Bunun haricinde bulut sunucu, cloud sunucu, vds sunucu ve vps sunucu şeklinde farklı sunucu tipleri kiralayarak kullanım sağlayabilirsiniz. VDS ( Virtual Dedicated Server ), VPS ( Virtual Private Server ) gibi başlıklara ayırabileceğimiz sanal sunucu hizmetleri, fiziksel sunucu yeteneklerine sahip, yine fiziksel sunucu üzerinde konumlanmış küçük sunucu parçalarıdır.

Bununla birlikte, yönetim ve diğer ek maliyetleri ( elektrik gibi ), fiziksel sunucudan çok düşük seviyededir. Fiziksel bir sunucunun işletim sistemi dışındaki tüm kaynakları, sanallaştırma için kullanılarak farklı parçalara bölünebilmektedir. Sanal sunucu kiralama işlemleriyle ilgili Verimek adresinden bilgi alabilirsiniz.

Sanal Sunucu ile Neler Yapılabilir?

Web uygulamaları geliştirilebilir, barındırılabilir, Backup olarak kullanılarak, veri yedekleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Yüksek hız ve performans gerektiren Muhasebe uygulamaları gibi uygulamalar çalıştırılarak Oyun sunucusu alt yapısı sağlanabilmektedir. E-posta Servisleri sağlanmaktadır. Kısacası fiziksel bir sunucu ile sağlanabilecek tüm hizmetler VDS sanal sunucu ile yapabilirsiniz.

Söz konusu yöntemler fiziksel sunucu, sanal sunucu ve bulut sunucu gibi farklı türlere ayrılmaktadır. Vds kiralama sanallaştırma teknolojisinden istifade ile bir sunucuya ait olan donanımların birbirinden tamamen ayrılmış şekilde daha küçük sunuculara ayrılmasını esas alınmaktadır. Sanal sunucularınızla alakalı detaylı bilgiyi Verimek adresinden alabilirsiniz.

Kaynak: https://verimek.com/vds

Ekrem Eray Arda Kimdir? Hangi Partiden? Ekrem Eray Arda Kimdir? Hangi Partiden?