İnsan topluluğunun bir arada yaşadığı metropol kentlerde gürültü kaçınılmaz bir olgudur. Pek çok faktörlerin yol açtığı gürültü kirliliği, şehirlerin en büyük sorunudur. Eğlence merkezleri, organizasyon salonları, hastane, kayıt odaları gibi daha pek çok yüksek ses desibeline sahip alanların, çevresinde ses kirliliğine yol açmadan faaliyetlerine devam edebilmeleri için ses yalıtımı sistemlerinden yardım alınmaktadır.

Ses kaynağından yayılacak yüksek basıncı, sesin gürültü boyutuna ulaşmada, direncinin yavaşlatılarak alan içinde muhafaza edilmesine olanak sağlayan ses yalıtımı, duvara kaplanan panel yada levhalar vasıtası ile gerçekleştirilmektedir

Ses izolasyonu sadece içerideki sesin dışarı çıkmasını değil, dışarıdaki sesin de içeri girmesini engelleyerek refah yaşam ve çalışma alanları oluşturmaya katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda mevcut ortamdaki yüksek sesin kalitesini dengeleyerek, alana eşit ve dengede dağıtılmasına da katkı sağlamaktadır. Gürültü azaltıcı olarak özellikle tiyatro, konser salonu, bar ve disko ile atış poligonlarında tercih edilen bu sistemler aynı zamanda ev gibi yaşam alanlarında da tercih edilmektedir. Ses yalıtımı yapılırken pek çok yardımcı ekipmanlardan destek

alınmaktadır. Yalıtım levhaları, akustik panel ve battaniyeler, yanmaz ses yalıtım süngeri, akustik kabin ve ahşap paneller, köpük ve kauçuklar, şilte, taşyünü ve akustik halılar bunlardan bazılarıdır.

Ses yalıtım süngeri nedir?

Ses izolasyonunda en çok kullanılan ve performansı en yüksek yalıtım malzemelerinden olan süngerler, ses emici özelliği ve yankı yalıtım performansı ile yüksek sesli mekanların izolasyonunu sağlamasında kullanılmaktadır. Poliüretan malzemeden yapılan ve dolayısı ile duvar, zemin ve tavanda rahatlıkla kullanılan ses yalıtımı süngeri, ortamdaki sesin kalitesini dengeleyerek, yankı ve ekoyu ortadan kaldırmaktadır. Piramit ve yumurta sünger olarak çeşitleri bulunan, ortamdaki sesin dışarı taşmasını engellemek den ziyade, mevcut yüksek sesin yankı ve eko gibi ses kirliliğine yol açmadan alana yayılmasına katkı sağlayacak bir çeşit ses dengeleyicilerdir.

Ses yalıtım süngeri nerelerde kullanılır?

Konser salonu, tiyatro, düğün ve organizasyon alanları, atış poligonları, gösteri ve kültür merkezleri, disco, cafe, bar ve eğlence merkezleri, ses kayıt odaları ses yalıtım süngerlerinin kullanıldığı mekanlar arasında yer almaktadır.

Ses yalıtımı sünger fiyatları

Amerika 2024 asgari ücret ne kadar? Amerika 2024 asgari ücret ne kadar?

Yumurta ses yalıtım süngeri ve piramit ses yalıtım süngeri olarak çeşitleri bulunan bu malzemeler, ses emici özellikleri ile alan daki ses kalitesinin sağlanması ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Mekana uygulanacak süngerin miktarına, metrekaresine bağlı olarak değişkenlik gösteren fiyatlarda işçilikte rol oynamaktadır.

Ses yalıtım malzemeleri

Her mekanın ihtiyacı ve kapasitesi doğrultusunda değişkenlik gösteren yalıtım malzemeleri, duvarın kalınlığının artırılarak ses geçişlerini engelleme yöntemi üzerinden yapılmaktadır. Duvar üzerine uygulanacak çeşitli yalıtım malzemeleri ile ses geçişleri engellenmeye yada en aza indirgemeye çalışıldığı bu uygulama en çok kullanılan malzemeler akustik levha ve panellerdir. Her alana uyum sağlayabilen fonksiyonel yapıları, kolay uygulanabildiği gibi, yüksek performansta göstermektedir. Bunun yanı sıra alandaki yüksek sesin dengeli dağılmasını sağlayacak ses yalıtım süngerleri, duvardan ses geçişinin üst düzeyde engellenmesi amaçlı kullanılan battaniye ve taş yünleri, dekoratif yanmaz süngerler, kapı ve pencere aralarındaki ses sızmasını önlemek amaçlı yalıtım bantları, yapışkanlı kauçuk levhalarda bu uygulamalarda destek alınan diğer akustik yalıtım ürünleri arasında yer almaktadır.

Ses yalıtım uygulaması

Ortak komşu duvar, katlar arası tavan ve zemin bölümlerinin tamamının uygun malzemelerle kaplanarak yalıtımının sağlanması şeklinde uygulanan ses izolasyonu, duvar üzerine geçirilen levha, panel, sünger, kauçuk gibi malzemelerin dekoratif olarak kapatılmasıyla tamamlanmaktadır. Yapıştırıcı, sabitleyici, bağlantı elemanları ile desteklenerek duvarda bütünlük oluşturacak biçimde uygulanan yalıtım malzemeleri, bakım gerektirmeyen, uzun ömürlü yapılarıyla da mukavemetlidir