Kahramanmaraş’ın bilgisayar, güvenlik sistemi ve teknolojik devlerinden Mavi Hilal Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Kilit Maraş’ın kurtuluşunun 102. Yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, 102 yıl önce kanlarıyla destan yaşan ecdadı rahmet, minnet ve saygıyla andığını söyledi.

Kilit anlamlı mesajında; “1071’de Anadolu’nun kapılarının açılmasıyla emanet edilen bu topraklar 1920’de canı pahamıza korunmuştur. 1071’deki ve 1920’deki ruh aynı kararlılıkla zihinlerimizde mevcuttur.

Önce İngilizler ardından Fransızların işgaline uğrayan bu cennet coğrafyada 22 gün 22 gece süren top yekûn direnişin ardından 12 Şubat sabahı güneş daha parlak doğmuştur. O günün şartlarında yağan aşırı kar yağışı ne kadar mücadeleyi zorlaştırsa da yüreğimizdeki sıcaklık ve kararlılık büyük destanın yazılmasına neden olmuştur.

Her yıl coşku ve büyük bir gururla kutladığımız onur günümüzü bu yıl da kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milleti hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, başını dik tutmuştur. Atalarımızdan aldığımız bu kutlu coğrafyayı gelecek nesillerin emanetçisi olarak aynı ruhla koruyacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bir kurtuluş savaşı daha olacaksa, o kahraman ecdadın torunları olarak en ön sırada da yer alacağımızı da tüm dünya bilmelidir.

Bu vesile ile bu toprakları yurt yapan ecdadımızı, kurtuluşumuza neden olan atalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.