Süper Lig’de Tarihi Bir Küme Düşme Olayı Gerçekleşti!

Süper Lig’in 34. haftasında Gaziantep FK evinde Göztepe’yi konuk etti. Karşılaşma son derece hararetli ve bol mücadele içeren pozisyonlara sahne olurken, aynı zamanda birbirinden enteresan centilmenlik olaylarına da sahne oldu. Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı ve uzatmaların oynadığı dakikalarda bir mücadele sonucunda Gözetepeli bir futbolcu yerde kaldı. Futbolcunun yerde kaldığını gören diğer meslektaşları da oyunu durdurmak istediler ve nitekim öyle oldu. Hakem düdüğü ile oyun durdu. Oyunun durmasıyla birlikte başlaması bir oldu çünkü yerde kalan Göztepeli oyuncu ayağa kalktı. Pozisyon ise hakem atışı ile devam etti. Hakem atışını kullanan Göztepeli Soner, topu doğrudan Gaziantep FK kalesine yolladı.

Rüyada Balon Görmek Ne Anlama Gelir? Hayaller mi, Gerçekler mi? Rüyada Balon Görmek Ne Anlama Gelir? Hayaller mi, Gerçekler mi?

Soner tarafından Gaziantep FK kalesine yollanan top ise direkte patladı ve hemen ardından geri oyun alanına döndü. Topun oyun alanına dönmesinin hemen ardından ise Göztepeli santrafor Jahovic pozisyonu takip etti ve devamında topu ağlarla buluşturmayı başardı. Gol sonrası özellikle Gaziantep FK takımından Erol Bulut’un son derece yoğun bir isyanı oldu. Bulut tarafından yapılan itirazlarda, Gaziantep FK takımındaki futbolcuların centilmenlik bekledikleri ve topu kendilerine iade edilmesini istedikleri görüldü. Bu itirazlar sonucunda ise oyun bir süre durdu ve oyunun devam etmesiyle birlikte çok enteresan bir olaylar yaşandı. Göztepeli futbolcular, santra vuruşunun hemen ardından Gaziantep FK’li futbolculara gol atmaları adına izin verdiler.

Yapılan santra vuruşunun hemen ardından topu Gaziantep FK kalesine götürüp, skoru eşitleyen Gaziantep FK’li futbolcular, böylelikle Göztepe karşısında bu skorla dahi Göztepe’nin küme düşmesini kesinleştirmiş oldular. Yapılan bu centilmenlik bir nevi Göztepe’yi küme düşüren bir centilmenlik oldu. Bunun nedeni ise Göztepe’nin bu maçtan galip ayrılması durumunda halen daha küme düşmeme umutlarını sürdürecek olmasıydı ancak maçın berabere ya da mağlubiyetle tamamlanması, Göztepe’nin aleyhine olacaktı ve küme düşmesi, bitime 6 hafta kala kesinleşmiş olacaktı. Nitekim de öyle oldu ve Göztepeli futbolcuların yapmış oldukları bu centilmenlik bir nevi küme düşmelerine yol açan bir centilmenlik çalışması oldu.

Centilmenlik Rüzgarları Maçın Devamında da Etkisini Sürdürdü

Ligin 34.haftasında oynanan Gaziantep FK ile Göztepe karşılaşmasında yaşanan tek ilginç an, küme düşüren centilmenlik anı değildi. Aynı zamanda maçın devamında da bir diğer centilmenlik Gaziantep FK tarafından geldi. Maçın uzatma dakikalarında sağ kanattan atak geliştiren Gaziantep FK, bir pozisyon sonucunda ceza sahası içerisinde yerde kalan futbolcusundan ötürü penaltı atışı kazandı. Kazanılan bu penaltı atışı sonrasında ise Göztepe’nin mağlubiyetine, Gaziantep FK’nin de galibiyetine kesin gözü ile bakılıyordu.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Muhammet Demirci, topu penaltı noktasına koydu ve herkes pozisyonun golle sonuçlanmasını beklerken, Muhammet topu bilerek dışarı gönderdi ve bir centilmenlik hareketi de ondan geldi. Bunun nedeni ise bir önceki pozisyonda yani, Göztepeli futbolcuların Gaziantep FK’li futbolculara gol atma konusunda izin vermeleri durumunda Göztepe takımından bazı futbolcu ve teknik heyet görevlileri, bu duruma izin vermemek istediler ancak Göztepeli teknik heyetten gelen baskılar sonucunda Gaziantep FK’li futbolculara izin verildi. Hal böyle olunca Gaziantep FK taraftarları duruma tepki gösterdi ve Göztepe’ye gol atılmamasını talep ettiler.

Bu talepleri geri çevrilmiş olsa da maçın devamında gelen tepkiler sonucunda Gaziantep FK takımının kazanmış olduğu penaltı atışı, Muhammet Demirci tarafından kasıtlı olarak dışarı atılınca, ortamda oluşan genel tepki bir nebze de olsun dinmiş oldu. Skor eşitliği devam etti ve maçın geri kalanında da Göztepe takımı golü bulamayınca artık 1-1’lik skor ile Göztepe takımının küme düşüşü kesinleşti ve maçta yaşanan bu centilmenlik olayı da “Küme Düşüren Centilmenlik” başlığı ile kayıtlara geçti.