AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Av. Dr. Veli Böke,1972 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Böke, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Bölümünden doktora yapan Veli Böke, belediyelerde avukatlık, hukuk işleri müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü.

Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Müdürlüğü ve Hukuk Danışmanı olarak da görev aldı. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri ve İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

İmar, çevre ve gayrimenkul hukuku, yerel yönetimler, kamulaştırma, kamu ve devlet ihale mevzuatı gibi alanlarda uzmanlığı bulunan Böke, halen Ankara Ü. Gayrimenkul Geliştirme Bölümü Öğretim Görevlisi ve VB Hukuk Avukatlık Ofisi kurucusu avukatı olarak çalışmaktadır.

Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir? Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir?