Korona Virüs nedeniyle tüm vatandaşlar sağlıklarıyla ilgili önemli tedbirler alırken, Veteriner Hekim Mustafa Yabasun sokak hayvanlarına dikkat çekti. İnsanların kendi sağlığını düşünürken sokak hayvanlarını ise unutmaması gerektiğini belirtti.

Veteriner Hekim Yabasun’dan sokak hayvanlarıyla ilgili insani uyarı geldi. Tüm dünyası etkisi altına alan Korona Virüsle ilgili alınan tedbirler en üst seviyeye çıkartılırken, insanların kendi sağlığının yanı sıra sokak hayvanlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Norman zamanlarda sokak hayvanlarını düşünenlerin bu süreçte de bu düşüncesinden asla vazgeçmemesi gerektiğini belirten Veteriner Hekim Mustafa Yabasun; “biliyorum şuan tüm insanlık kendilerinin ve sevdiklerinin hayatlarını kurtarmak ve riske atmamak için önlem alıyor. Bu aşamada en büyük insanlıktan biri de sokak hayvanlarını düşünmek.Şuan bir çok tesis kapalı durumda, bazı tesislerde evcil hayvan besliyorlar. Kapalı olan mekanlarda hiçbir hayvanın kalmaması ya da her gün periyodik şekilde beslenmeleri gerekmektedir. Lütfen halkımız bu olaylara dikkat etsin” dedi.