Vize için SGK hizmet dökümü, başvuru sahibinin sigortalı bir işte çalışıp çalışmadığını ve toplam süre gibi sigortalılık detaylarını gösteren resmi bir belgedir. Vize başvurularında SGK hizmet dökümü, başvuru sahibinin çalıştığını ve ülkesine geri döneceğine dair kanıt niteliğinde talep edilmektedir.

Çalışanlar için vize evrakları arasında talep edilen SGK hizmet dökümü hakkında bilinmesi gerekenleri Türkiye’deki Schengen vize onay oranı en yüksek akredite vize danışmanlık şirketi Vizem.net'in danışmanlarından öğrendik.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Vize Başvurusu İçin SGK Hizmet Dökümü Kimlerden İstenir?

Vize başvurusu için SGK hizmet dökümü, sigortalı çalışanlar ve şirket sahibi vize başvuru sahiplerinden istenmektedir.

Vize İşlemleri İçin SGK Hizmet Dökümü Nereden Alınır?

Vize işlemleri için SGK hizmet dökümü e-devlet üzerinden alınabilmektedir. E-devlete giriş yapan vize başvuru sahibi arama alanından SGK hizmet dökümünü aratarak veya SGK hizmetleri arasından “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” işlemini seçerek, tercih edilen aylara ilişkin SGK hizmet dökümüne ulaşabilmektedir. İşlem sayfasından “Barkodlu belge oluştur” seçeneğine tıklanarak vize başvurusuna uygun barkodlu hizmet dökümü belgesi düzenlenir.

SGK hizmet dökümü almak için işlem sayfasının görseli aşağıda verilmiştir.

Vize İçin SGK Hizmet Döküm Belgesi Nasıl Olmalıdır?

Vize için SGK hizmet dökümü; başvuru sahibinin çalışan ya da işveren olması durumuna göre değişiklik göstermektedir. SGK hizmet dökümünün ıslak imzalı olması gerekmemekle beraber barkodlu olması zorunludur. Vize başvurusundan önceki son 3 ay içerisinde alınan bir SGK hizmet dökümü vize başvurularında sunulmalıdır.

Çalışanların ve Memurların Vize İşlemleri İçin SGK Hizmet Dökümü

Çalışanların vize işlemleri için barkodlu 4A hizmet dökümü belgesini temin ederek sunmaları gerekmektedir.

SGK 4A hizmet dökümü belge görseli aşağıdadır.

İşverenlerin Vize Başvuruları İçin SGK Hizmet Dökümü

İşverenlerin vize başvuruları için SGK hizmet dökümü, barkodlu 4B hizmet dökümü belgesi şeklinde olmalıdır.

SGK 4B hizmet dökümü belgesi örnek görseli aşağıdadır.

Mükremin Gezgin kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin'in sevgilisi kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin'in sevgilisi kimdir, kaç yaşında?

Barkodlu SGK Hizmet Dökümü Olmadan Vize Alınabilir Mi?

Barkodlu SGK hizmet dökümünün vize başvurularında talep edilmesi durumu, başvuru yapılan ülkenin vize uygulamalarına göre değişiklik göstermektedir; vize başvurusunda bulunulan ülkeye göre SGK hizmet dökümü olmadan vize alınıp alınamayacağı hususu değişmektedir.

Vize başvurularında Schengen ülkeleri, Amerika, Kanada ve İngiltere; işverenler ve çalışanlar için gerekli vize evrakları arasında SGK hizmet dökümü talep etmektedir ve ibraz edilmemesi durumunda vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir.