TOGG, ilk seri aracını 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından indirmeye hazırlanıyor. TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi'nin inşaatında hızla sona yaklaşılırken, boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına da başlandı.

TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, planlar dahilinde hedeflere adım adım yaklaştıklarını belirterek, "Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız Togg'un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV'un, önce ülkemizde ardından da Avrupa'da pazara çıkmasına yaklaştık" dedi.

2023'TE SATIŞTA 

Karakaş, Gemlik'teki fabrika ile ilgili "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. 2023'ün ilk çeyreğinde satışlara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda yeni logosu tanıtılan Türkiye'nin yerli otomobili için geri sayım sürüyor. CNN TÜRK'ten Mücahit Topçu detaylar canlı yayında aktardı:

"Yeni logo araç içerisinde ve kaportaya eklendi. 27 Aralık 2019'da ilk kez görücüye çıkmıştı yerli otomobilin modelleri. Aracın kapısını açtığımızda bizi teknoloji otomobili karşılıyor.

TEKNOLOJİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR 

Ekranların büyüklüğü, teknolojiyle üretilmiş otomobil oldukça dikkat çekiyor. Bursa Gemlik fabrikasında çalışmalar devam ediyor. 2022'nin sonunda banttan inmesi bekleniyor. 2023'te de trafikte görme imkanına sahip olacağız. Türkiye'nin ilk elektrikli yerli ve milli otomobili TOGG.

Fabrikada çalışmalar devam ediyor. Turkuaz örtüyle kapatılmış makinalar, bant makinaları. Burdaki işlemler tamamlanınca bu bant makinalarıyla üretilecek. Oldukça güzel, oldukça gösterişli bir otomobil.

Logodan da bahsedelim, TOGG CEO'su Gürcan Karakaş logonun ne anlama geldiğini anlattı. Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarıyla doğu ve batıda yer alan bir ülke olduğunu ifade etti. Karakaş, doğu ve batıyı sembolize eden bir logo benimsediklerini açıkladı ve "Bu logoyla otomotiv sahnesine çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Milyarlarca liralık bir fabrika kuruldu TOGG için. Aracın içerisinde oldukça büyük ekranlar var. Teknoloji harikası bir ürün. Gürcan Karakaş, "Sadece bir otomobil değil. Aracın içi akıllı cihazların bulunduğu bir teknoloji" ifadelerini kullandı. TOGG'un 5 ayrı yatırımcısı bulunuyor. O şirketlerin içerisinde teknoloji üreten firmalar da bulunuyor. Diğer versiyon araç da ABD'deki teknoloji fuarına gönderildi."

Kaynak:Milliyet