GÖKSUN’UN İLK VE TEK BELEDİYE HİZMET BİNASI HİZMETE AÇILDI

Sultan II. Abdülhamid Han'ın iradesiyle 21 Kasım 1907 tarihinde ilçe olan Göksun’a 107 yılda yapılandan daha fazla hizmet ve yatırımı kazandırma başarısı gösteren Başkan Hüseyin Coşkun Aydın liderliğindeki Göksun Belediyesi, Koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçen 2020 yılına Göksun tarihinin ilk belediye hizmet binası olarak projelendirilip inşa edilen Yeni Hizmet Binasına taşınarak girdi.

Birinci dönem projeleri arasında Göksun için olmazsa olmaz vizyon projelerinin en başında yer alan Belediye Hizmet Binası Projesini Göksun’un sahip olduğu tarihi geçmişi ve izlerini taşıdığı Türk İslam medeniyetine göre şekillendirdiklerini belirten Başkan Aydın, taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazanan hizmet binası projesi için şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ın en kadim ilçelerinden biri olan Göksun, Asur ve Hititlere kadar dayanan birçok medeniyetin izlerini taşıyan, Selçuklular zamanında Türklerin eline geçmiş, Dulkadiroğulları Beyliği’nin ortadan kaldırılmasından sonra da Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Askeri, ticaret ve göç yollarının üzerindeki konumu nedeniyle her dönem cazibe merkezi olan Göksun, 21 Kasım 1907 tarihinde Sultan II. Abdülhamid’in iradesiyle ilçe statüsüne kavuşmuştur. Belediye Başkanı olmayı hayal ettiğimiz günlerde başladığımız proje çalışmalarımızı, ilçemizin sahip olduğu tarihi geçmişi ve izlerini taşıdığı Türk İslam medeniyeti anlayışına göre şekillendirdik. Göreve geldiğimizde 107 yıllık bir ilçe olan Göksun’un belediye hizmet binası olarak projelendirilerek inşa edilen ilk hizmet binasını yapmak Allah’a şükürler olsun bize nasip oldu. Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile günümüzün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek özelliklerde 3 katlı, toplam 5 bin metrekare kapalı alanlı planladığımız yeni hizmet binasını 2015 yılında projelendirdik. 2018 yılı ilkbaharında temelini attığımız binamızın inşaatını 2019 yılının sonunda tamamladık. Elektrik, elektronik, ısıtma, soğutma, mekanik ve sıhhi sistemlerin testlerinin ardından 2020 yılının Mart ayında taşınma işlemini yaparak halkımıza hizmet vermeye başladık.”

İnşaat aşamasında olduğu gibi kullanım süresi içinde de siyasetçi ve bürokratlar başta olmak üzere ziyaret eden taraflı tarafsız her kesimden beğeni ve takdir gördüklerini ifade eden Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeni hizmet binamızı projelendirme aşamasında yakın çalışma içinde olduğumuz kurum ve kuruluşları da hesap ederek onlara ev sahipliği yapacak şekilde planlamalar yapmıştık. Tapu Müdürlüğü ile KASKİ Göksun Şube Müdürlüğüne kiralama yaparak yer verdik. Bunu vatandaşlarımızın hizmete ulaşması noktasında sağladığı kolaylık nedeniyle çok önemsiyoruz. Göksun Belediyesi, Tapu Müdürlüğü ve KASKİ ile işi olan vatandaşlarımız hizmet binamıza gelerek tüm iş ve işlemlerini tek çatı altında yaparak binamızdan mutlu olarak ayrılıyor. Yürüttüğümüz çalışma ile önümüzdeki günlerde AKEDAŞ ve ARMADAŞ gibi kurumların fatura ödemeleri de vezneler bölümüzde yapılabilecek.”

MİLLET KONAĞI VE MEYDANI AÇILIŞA HAZIR

Göksun Belediyesi’nin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçeye kazandırdığı Göksun Millet Konağı ve Meydanı projesi, Başkan Aydın’ın 30 Mart 2014 Yerel Seçim döneminde hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlatırken kullandığı, “Devletimizin imkânlarını Göksun’a getirmek için, tüm yatırımcı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız” ifadesinin hayat bulmuş hallerinden sadece birisi.

Göksun Belediyesine ait iş merkezi ve meydanının bulunduğu 5 bin 400 metrekare alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Millet Konağı ve Meydanı, içerisinde yer alan yetişkinler ve hanımlar lokali, kütüphane ve çok amaçlı salonlar, etüt salonu, kafeterya, mutfak ve bebek bakım odaları ile yeşil alanlar, oyun alanları ve otoparkıyla önemli bir yaşam merkezi olarak hizmet verecek.

İşbirliği modeli ile Göksun’a kazandırılan Millet Konağı ve Meydanı için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür eden Başkan Aydın, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi hak ettiği seviyeye getirmek için devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde projeler üretip hayata geçiriyoruz. Millet Konağı ve Meydanı projesi bunun son örneği. Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemize kazandırdığımız bu projemiz tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek bir yatırım oldu. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde Göksun’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.