Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının, İdlib kentindeki sınır kapısı yakınlarında bulunan bir hastaneyi "vakum bombasıyla" vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.


Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının, İdlib kentindeki sınır kapısı yakınlarında bulunan bir hastaneyi "vakum bombasıyla" vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.


Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, rejime bağlı savaş uçağının, Suriye'nin Türkiye sınrında yer alan İdlib kentindeki Bab Hava sınır kapısı yakınlarında bulunan Bab Hava hastanesini bombalaması sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.


Saldırının yaşandığı bölgede büyük maddi hasarın meydana geldiği kaydedilen açıklamada, savaş uçağının hastaneyi "vakum bombasıyla" vurduğu ileri sürüldü.


Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de (LCC) yaptığı açıklamada, orduya ait helikopter ve savaş uçaklarının, İdlib ve çevresinde yer alan muhaliflerin denetimindeki bölge, belde ve kasabaları bombaladığı ifade edildi.


Şam'da pazar yerine saldırıda 5 kişi öldü, 50 kişi yaralandı


Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçağının Şam'ın Doğu kesimlerinde yer alan Duma bölgesinde pazar yerini bombalaması sonucu 3'ü kadın, biri çocuk 5 kişinin öldüğü ve 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Saldırı sonucunda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ve saldırı düzenlenen bölgede büyük maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.


 


(AA)