Almanya Başbakanı Angela Merkel, işadamı ve öğrencilere uzun süreli vize uygulamasına geçilebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de resmi bir ziyarette bulunan Merkel'e dün “Almanya ile vizelerin kaldırılmasını beklediklerini” ifade etmiş, Almanya Başbakanı Merkel de “Bu konuyu birlikte çalışalım, birlikte yöntem geliştirelim” demişti.

Merkel bugün de, Türk Alman Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada işadamı ve öğrenciler için uzun süreli vize uygulamasına gidilebileceğini söyledi.

ERDOĞAN: ALMANYA'DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM

Türk Alman Ekonomik Forumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve Türkiye’nin tarih boyunca ittifak olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin AB üyeliğini en fazla Almanya’nın desteklemesi gerektiğini söyledi.

Müzakerelerin 18 fasılda kilitlendiğini vurgulayan Erdoğan, ”AB’ye tam üyelik bizim için vazgeçilmez bir hedef. Bu hedef halkımızın değişme arzusunun tezahürüdür. Bu konuda Almanya’dan çok şey bekliyorum. Geleceği birlikte inşa etme imkanına sahibiz” dedi. Nabucco projesine de değinen Başbakan Erdoğan, ”Biz daha fazla beklemeyelim. Adımları atalım. Eğer para gelecekse, Türkiye olarak her şeye varız. Yatırımlara hazırız" diye konuştu.

Güvene dayalı ilişkiler geliştirmek istediklerini belirten Angela Merkel ise iki ülkenin kültür ve ekonomi gibi bir çok alanda birlikte çalıştığını vurguladı. Almanya’nın hem fikir hem de fiilen destek vermeye hazır olduğunu belirten Merkel, müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyledi. (Mynet)