10 Ocak’ta kutlanan ‘İdareciler Günü’ ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ Kahramanmaraş’ta idarecileri ve basını bir araya getirdi. 10 Ocak Cumartesi akşamı Polis evinde düzenlenen programla, Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Mehmet Niyazi Tanılır, idareciliğin önemine dikkat çekerken, özgür basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

Vali Tanılır, basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi; “Basın sektörü demokrasimizin temel unsurlarındandır. Bundan dolayı, yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın geliyor deriz. Özgür bir basının olması için de hiç kuşkusuz demokrasinin olması gereklidir. Çünkü diktatörlükle yönetilen bir yerde özgür basından söz etmek mümkün değildir. Bu vesile ile tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, kentimizin gelişmesi adına ortaya koydukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Vali Tanılır, idareciliğinde çok önemli olduğuna vurgu yaparak; “Yine bu günü önemli kılan şeylerden bir tanesi de, Mülkiye eğitimine geçilişinin yıldönümü olması. Bu nedenle 10 Ocak İdareciler günü deniliyor. Yine unutulmamalıdır ki, devlette devamlılığın sağlanmasında mülkiyelilere yani biz idarecilere büyük görevler düşüyor. Tüm idarecilerimizin, gününü kutluyorum” dedi.

Basın mensupları adına konuşan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkan Vekili olan Sermet Çuhadar ise, gazeteciliğin önemine dikkat çekerek; “Biz kendimize, kurtuluş savaşı yıllarındaki mütareke basınını değil, cefakar Anadolu basınını örnek aldık. Onların çizdiği yoldan gidiyoruz. Elimizden geldiği kadar önce kentimizin sonra ülkemizin gelişmesi adına kalem oynatıyoruz. Böylesine bir günde bir araya gelmekten ve unutulmamaktan son derece mutluyuz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sadece ve sadece doğruyu, tarafsız bir şekilde kaleme almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sermet Çuhadar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Vali Mehmet Niyazi Tanılır’a çiçek verirken, bir başka gazeteci Devrim Başer’de, Kahramanmaraş Basınına verdiği destekten dolayı Vali Tanılır’a plaket verdi.

Programa, Vali Yardımcıları ve bazı ilçe kaymakamları da katıldı. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...


Editör: TE Bilisim