Türkiye ve Kahramanmaraş’ın ilk hac kafilesi 30 Ekim 2008 Perşembe günü kutsal topraklara gidiyor.

Her yıl Kurban Bayramına 4-5 gün kala Türkiye’nin en son kafilesi olarak hacca giden Artur (Güzelbulut turizm) bu yıl bir tersini yaparak 30 Ekim 2008 Perşembe günü Türkiye ve Kahramanmaraş’ın ilk kafilesi olarak hacılarını kutsal topraklara götürüyor.

Güzelbulut Turizm sahibi Mehmet Güzelbulut; şunları söyledi: “Otel tipi ve Müstakil tip, bir de normal tip olmak üzere 3 ayrı gurup hacımız var , haç kayıtlarımız devam ediyor. Bugün için 188 hacı adayımızı seminere aldık ve normal tip ve uzun dönem müstakil tip otel tipi olan hacılarımızı saati tam kesin değil ama 30 Ekim Perşembe günü kutsal topraklara götüreceğiz. 20, 23 ve 27 Ekim 2008 tarihlerinde akşam saat 20’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde seminerlerimiz var, aşılarımız ise Diyanet ile birlikte Sultan Abdulhamithan caminde yapılacak olup, kutsal topraklara doğru yola çıkacağız , bununla birlikte kısa dönem hacılarımız ise Kasım ayının sonunda kutsal topraklara uçacaklardır.”

İLK HEYECAN

Kutsal topraklara gidecek ilk kafile olması sebebi ile hacı adayları gözyaşlarını tutamazken, ilk grup hacılarımızın birbirleri ile tanıştıkları ilk seminerde çok hoş sohbet ve hacı arkadaşlıkları da başladı.

Trabzon Bulvarı üzerindeki Güzelbulut turizm önünden kafile halinde yola çıkacak olan hacılarımız buradan Adana’ya oradan da direkt Medine ve Mekke’ye varacaklar. Kurban bayramı bitimi 12 Aralık 2008 günü ise Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

İlk kafile olması sebebi ile Türkiye’ye ilk dönen guup olarak ta gelecek olan kafilede yer alan hacı adaylarının araç gereçleri ve malzeme dağıtımlarına başlandı. (Kahramanmaraş - www.kanal46.com)