Adana’da imamlar, Ramazan ayı öncesi piknikte buluşup stres attı.


Vefa Sen tarafından Sarıçam ilçesi Yörük Ormanı ile Saimbeyli Obruk piknik alanında düzenlenen etkinliklere, şube müdürleri, vaizler, murakıplar, Kur’an kursu öğreticileri, Adana merkez ve yakın ilçelerinde görev yapan imam ve müezzinler aileleri ile katıldılar.


Her iki etkinlikte şehitler ve vefat eden imamlar için Kur an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Gün boyunca çeşitli ikramların yapıldığı organizasyonda imamlar hoş sohbetler ve ilahileri dinlerken, çocuklar da satranç ve top oynayarak ip atlayarak stres attılar. Semaverlerde çayların demlendiği piknikte imam eşleri de birbirleri ile tanışıp sohbet etme imkanı buldu.
Vefa Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamza Kurt, "Sendika olarak yoğun bir çalışma ve mücadele yürütüyoruz. Düzenlediğimiz sosyal aktivitelerle de üyelerimizi ve ailelerimizi bir araya getiriyoruz. İki yıldır Adana’da buna benzer organizasyonları tertipliyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.


Görevleri ve yaz dönemi Kur’an kursları nedeniyle din görevlilerinin yaz tatiline çıkamadığını belirten Vefa Sen Genel Başkanı Dursun Boran, büyük bir özveri ile çalışan din görevlileri ile üçüncü defa böyle bir organizasyonda bir araya geldiklerini söyledi.


(İHA)

Editör: TE Bilisim