Hudson Enstitüsü Avrasya Politikaları Direktörü Zeyno Baran, 13 Haziran tarihli toplantılarının ardından basına yansıyan 'Türkiye'de felaket senaryolarını konuştular. Türk askeri de oradaydı' şeklindeki haberleri yalanlamıştı. Ancak kendi imzasıyla yolladığı davet mektubu, Baran'ın yalanlamasının gerçeği yansıtmadığını gösterdi.

Amerikan düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü'nün Avrasya Politikaları Direktörü Zeyno Baran, önceki gün yaptığı bir açıklamada, kurumun bir kapalı toplantısında 'Türkiye'de felaket senaryoları' konulu bir oturum yapıldığı yönündeki haberleri yalanlamıştı.

Ancak Enstitü'nün 'Avrasya Politikaları Direktörü' sıfatıyla ve kendi imzasıyla katılımcılara yolladığı davet mektubunda, "Türkiye ve terör örgütü PKK arasındaki çatışmaların potansiyel tırmanışının tartışılacağı 13 Haziran tarihli çalışma toplantımıza sizi de bekliyoruz. Özel olarak bu çalışma toplantısında, Türk Ordusu'nun Kuzey Irak'a girmesinden kaynaklanacak çeşitli senaryolar incelenecektir" ifadeleri kullanılıyor.


Haberin tüm detayları için
"yenisafak.com.tr" tıklayınız...