Kanal 46 istihbarat servisi Toki’nin Kahramanmaraş’ta yapacağı evleri mercek altına aldı. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Ferhuş Mahallesinin iç kesimlerinde 624 konut yapılacağı ve bu ihalenin de geçen yıl yapıldığı öğrenildi.

2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak 624 konutun fiyatı şuana kadar tam olarak bilinmezken, önümüzdeki günlerde fiyatının netleşeceği bildirildi.

TOKİ'den ev almak isteyen emekli olan vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlamak amacı ile geliştirilen TOKİ emekli konutları projeleri kapsamında Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Ferhuş Mahallesinde yapılacak olan 624 konuttan sadece emekli vatandaşların yararlanacağı öğrenildi.

Toplu Konut İdaresi Kahramanmaraş’ta yapılacak 624 konutun ön başvuru tarihinin başlangıç tarihini 06.03.2019 olarak belirlerken, Başvuru ve Kahramanmaraş’taki fiyat döngüsüyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Kanal 46 İstihbarat servisinin edindiği bilgiye göre; sadece emekli vatandaşların yararlanabileceği 624 konut projesi için başvurular 06.03.2019 tarihinde başlayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlar 2+1 için 500, 3+1 için ise 1000 TL başvuru bedeli yatıracak. Başvuru süresi 19.04.2019 tarihinde dolacak. Kriterleri tutup başvuru kriterini de yerine getirerek kuraya girmeye hak kazanan vatandaşların içerisinden 08.05.2019 tarihinde asil ve yedek olmak üzere 624 şanslı kişi belirlenecek. Kura sonucu ev sahibi olamayanlar yatırdıkları paraları aynı banka şubesinden geri alabilecek.

TOKİ EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)