29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Kahramanmaraş Belediyesi tarafından kent merkezi sınırlarına dâhil edilen ancak Danıştay 8. Dairesi tarafından bu kararın iptal edilmesi ile yeniden belde statüsüne kavuşan Merkeze bağlı Karacasu beldesinde 60 gün içerisinde seçim yapılacak olması siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yapılması yönünde karar aldığı haberleri kent merkezine ulaşırken, Beldenin eski Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu, Ajans 46’ya yaptığı açıklamada; “YSK’nın 60 gün içerisinde beldemizde seçim yapılması yönünde karar aldığını öğrendik. Bu kararla ilgili resmi belgenin elimize ulaşması ile birlikte bir basın toplantısı yaparak gelinen son durum hakkında bilgiler vereceğim. Bu kararın beldemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

MHP, SÜRECİ BÜYÜK BİR DİKKATLE TAKİP EDİYOR

YSK’nın aynı şekilde yine merkeze bağlı Kavlaklı beldesinde de önümüzdeki günlerde seçim yapılması yönünde karar alması beklenirken, Kahramanmaraş’taki ikinci parti konumundaki Milliyetçi Hareket Partisi’de (MHP) süreci büyük bir dikkat ve titizlikle takip ediyor.

Görüşlerine başvurduğumuz MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Karacasu’da seçim yapılacağı bilgisini aldıkları ve Karacasu’da seçimi MHP olarak kazanabilmek için canla-başla çalışacaklarını söyledi.

Paksoy şöyle konuştu: “Meclisteki bütçe görüşmelerinin tamamlanması ile birlikte Kahramanmaraş’ta olacağım. Parti yetkilileri ile birlikte yapılacak olan çalışmaları değerlendireceğiz. Kavlaklı beldesi için de büyük ihtimalle seçim kararı alınması bekleniyor. Böylece iki beldede seçim yapılacak olmasının Kahramanmaraş merkez belediye seçimlerini etkileyip-etkilemeyeceğini ise hukukçularımıza danışarak inceleyeceğiz ve bu yönde hukuki kanaat oluşursa ilgili ve yetkili mercilere gerekli başvuruları yapmayı da düşünüyoruz.” (www.kanal46.com)


KANAL 46 YİNE HALKA SORUYOR...

"SİZCE; AK PARTİ'NİN KARACASU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLMALIDIR?" SORUSUNUN YER ALDAĞI ANA SAYFADAKİ ANKETİMİZE SİZLER DE MUTLAKA KATILIN.....