Türk Telekom, telefon borçlarını ödeme zorluğu içine girmiş ve bu yüzden telefonları kapanmış 2 milyona yakın abonesine borç faizi indirimi uygulayacağını duyurmuş ve bu borçların ödenebilmesi için de 28 Şubat tarihine kadar süre tanımıştı. Ancak bu sürenin ay sonuna denk gelmesi ve yoğunluk nedeni ile uzatılması isteniyordu. Vatandaşlar; “Ay sonu olduğu için cepte para olmadığından borçlarımızı ödeyemedik. Bunun yanı sıra; ödeme yerlerinde yoğun kalabalık vardı. Bu sürenin uzatılmasını istiyoruz” diye istekte bulundular. Yoğunluk nedeni ile bu sürenin 4 Mart pazar gününe kadar uzatıldığı öğrenildi.

Türk Telekom'dan yılbaşı öncesinde yapılan açıklamada, yıllardır borç faizleriyle 5-6 kat artan faturalarını ödemek isteyen kullanıcıların, 8 Ocak-28 Şubat 2007 tarihleri arasında birikmiş faizlerini yüzde 90'a varan indirimlerle ödeyerek borçlarından kurtulabileceği belirtilmişti.

Açıklamada, kullanıcılar için büyük bir yük haline gelen borçların hem alacaklı Türk Telekom hem de telefon sahipleri için çözüme kavuşturulması için "Tatlıya Bağlayalım" kampanyasının geçmişten bugüne artarak gelen telekomünikasyon hizmetleri borç faizilerinin yüzde 90'a varan kısmının affedilmesini, 2007 yılına kadar ortaya çıkmış adli ve icrai takibin sonucu olan masraflarının da yine Türk Telekom tarafından karşılanmasının karara bağlandığı vurgulanmıştı.

Buna göre; 8 Ocak - 28 Ocak 2007 tarihleri arasında telekomünikasyon hizmetleri bedeli dolayısıyla borçlu bulunan Türk Telekom abonelerinin Türk Telekom merkezlerine başvurmaları halinde borç faizi indiriminden faydalanabileceği açıklandı.

Açıklamada borçların faiz indirimlerinin ödeme planına göre farklılaştığı ifade edilerek; "Borcunu bir seferde kapatmak isteyen kullanıcılar birikmiş fazinin yüzde 90; borcunu iki taksitte ödeyecekler birikmiş faizin yüzde 70, borcunu 3-4 taksitte ödenmesi halinde ise birikmiş fazinin yüzde 60'ı kadar indirimden faydalanabilecek. "Tatlıya Bağlayalım" kampanyasından yararlanacak borçlular istekleri halinde Türk Telekom'un ev ve iş telefonu hizmetlerinden herhangi bir bağlantı ücreti ödemeksizin tekrar faydalanabilecek, iletişim dünyasında güvenilir ve hesaplı hizmetlere tekrar sahip olabilecektir." denilmişti.