Türkçenin çocuklarını izlemek isteyen Doğu Akdeniz ve Güneydoğu halkı, Gaziantep GASKİ Tesisleri'ne sığmadı. Dün akşam saatlerinde yollara düşen vatandaşlar, dünya çocuklarını izlemek için GASKİ Tesislerine koştu. Kilometrelerce araç kuyruğu oluşturan vatandaşlar, arabalarını park edip yolu yürüyerek kat ettiler.

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın final gününün ardından farklı şehirlere dağılan çocuklar, gittiği şehirlerde sevgi ile karşılandı. Geldikleri gün karafillerle karşılanan çocuklar, şehir halkının büyük ilgisi ile karşılaştı. Gün boyunca kamu kurum ve kuruluşlarını gezen Türkçenin çocukları, akşam ise GASKİ Tesisleri'nde bölge insanına unutulmaz bir gece yaşattı.

Gaziantep'te gerçekleştirilen gece için, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerden vatandaşlar da Gaziantep'e geldi. 8 bin kişilik GASKİ Tesisleri'ni dolduran vatandaşlar, tribündeki koltuklara sığmayarak alana inmek zorunda kaldı. Yüzlerce insan da tesislere ulaşmakta zorluk çekince geri dönmek zorunda kaldı. Program boyunca çocuklar, çeşitli şarkı, türkü ve şiirler okudu. Mahsun Kırmızıgül'ün 'Yıkılmadım ayaktayım' isimli parçasını seslendiren öğrenci ile 'Baba ve Oğlu' konulu skeç canlandıran 2 öğrenci büyük alkış aldı.

Gecede 1993 yılında Romanya'da Tuna Nehri'nde öğrencilerini kurtarmak isterken hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Ali Aytekin'in annesi Feride Aytekin'e özel teşekkür plaketi verildi.

Anne Feride Aytekin'in, "Bir bekarım olsa ve şehit olacağını bilsem Romanya'ya sevgiyle saygıyla yine gönderirim" sözleri alanda bulunan seyircileri duygulandırdı. Feride Aytekin'e plaketini Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman verdi. Şişman, eğitim gönüllülerini tebrik ettiğini söyledi.

Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul, eğitim gönüllülerine destek olan Anadolu esnafına teşekkür etti. Yurdakul, "Bu kardeşlerimiz sayesinde çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaktır. Bu çocuklarla, insanlar hoşgörü ve huzurun hakim olduğu bir dünyada yaşayacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Saat 20.30'da başlayan ve 22.30'a kadar devam eden gecede, yurt dışında öğretmenlik yapan öğretmenlere ve ailelerine teşekkür plaketi verildi. Gece, Kamboçyalı Maliny Chea'nin seslendirdiği Çile Bülbülüm isimli şarkı ile son buldu. Neşe, coşku, sevinç ve hüznün yaşandığı gecenin final bölümünde havai fişek gösterisi de sunuldu.

Programı; Gaziantep Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Gaziantep Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Demir, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gaziantep Baro Başkan Aziz Canatar, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Hür Sanayici ve İşadamları (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir ve çok sayıda vatandaş büyük bir ilgi ile takip etti.

Bu arada Kahramanmaraş'tan da çok sayıda davetli bu nefis gösteriyi izlerken, gazeteciler Osman Sayın, Bekir Doğan, Mehmet Taş, Mustafa Şirin ve Muhyettin Avcı da Gaziantep'e giderek GASKİ Tesisleri'nde gerçekleştirilen bu muhteşem şöleni takip ettiler. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)