Son Valiler Kararnamesi'yle Kahramanmaraş'tan Adana Valiliği'ne atanan Vali İlhan Atış 16 Mart 2007 tarihi itibarı ile yeni görevine başladı.

Adana'da önceliğinin emniyet ve asayiş olduğunu belirten Atış, "Emniyetin ve asayişin olmadığı yerde eğitim ve sağlık olamaz" dedi.

Eşi Birsen ve kızı Burcu ile Adana'ya gelen Vali Atış'ı Adana Valiliği'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu çalışanları karşıladı.

Vali Atış, makamında yaptığı açıklamada, çok güzel ve büyük bir kentten başka güzel ve büyük bir kente geldiğini ifade ederek, "Adana'da belediye başkanlarının duayeni olan Aytaç Durak'la çalışacak olmam benim için büyük bir şans. İlçe belediye başkanı arkadaşların da çok güzel işler yaptığını duydum. Onlarla birlikte çalışacak olmam benim için büyük bir şans" dedi.

Adana'da öncelikli hedefinin emniyet ve asayişi sağlamak olduğuna dikkat çeken Atış, şunları söyledi:

"Her gün gazetelerde Adana'da yaralama, gasp gibi kötü haberler görüyordum. Bunlar gösteriyor ki Adana'da emniyet ve asayişe öncelik vermem gerekiyor. Üstelik bir kentte emniyet ve asayiş sağlanmazsa eğitim ve sağlık olmaz. Vatandaşlar gece yatmadan önce ‘kapıyı kapattım mı’ diye 40 kere kapıya bakmamalı. Sokakta can korkusuyla yaşamamalı. Ben Adana'da önce asayişi sağlayacağım. Bunu da bu ekiple başaracağıma inanıyorum."

Adana'nın geçmişte sanayisi ve bereketli topraklarıyla bilindiğini ancak şimdi biraz duraklama dönemine girdiğini söyleyen Atış, "Bu konuda en büyük görevin sanayicilere düşüyor. Sanayicilerle elbirliği içinde bu duraklama devrini atlatmamız gerekir" diye konuştu. (ajanslar)