Uzun zamandan beri Kahramanmaraş’ta ki 1 Mart fırtınası vatandaşı savurdu. Kanalımıza bugün peş peşe gelen isyan telefonları üzerine böyle bir haber yazmayı uygun gördük.


1 Mart fırtınası, nihayet kapıya geldi dayandı. Adeta “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” sözünü Büyükşehir Belediyesi boşa savmadı. Sabah otobüslere binmeye çalışan vatandaşları muavinler, kart olmadan binemeyeceklerini söylediler ve binmek istediklerinde ise kendilerinden kart almaları gerektiğini söylediler. Kart ücreti  5tl… Zorda kalan vatandaş aldı ama öğrenci de mi aynı fiyata binecek?


Aklınıza vatandaş son güne bırakmasaydı diyebilirsiniz buraya kadar olabilir diye düşünülebilir ama tek noktadan satış yapan Belediye, üstelik günlerce kuyrukta bekleyen vatandaşları hiç mi görmedi? Ve birçok vatandaş, öğrenci kartı alamadı. Bunu nereye sığdıracaksanız?


Bu seferde otobüscülerle, vatandaşlar karşı karşıya geliyor, başlıyor kavga….
Herkes birbirinin üstüne suç atarken en son ki küfür Belediyeye ve yetkililere geliyor. Ya Başkanının etrafında yalakalık peşinde koşanlar, birazda vatandaşın bu rezilliğini giderseler olmaz mı? Küfür yemeye bu kadar mı heveslisiniz? Vallahi ben utanıyorum sizin adınıza.


Bundan kısa bir zaman önce birleşen otobüslerin yol güzergahını bilmemeleri ve yine vatandaşla karşı karşıya gelmeleri olmuştu. Maalesef yetkililer bu durumu da yine gör-e-medi.


Haberiniz olsun…


Selçuk Kılınç


Haber-Yorum