Yargıtay yerel mahkemenin bu kararını onayladı. Baca görünümlü baz istasyonunun kaldırılması kararı kesinleşti.


Maltepe Başıbüyük mahallesinde ikamet eden Cemil Demirbaş'ın evinin bitişiğinde bulunan binaya kurulan baz istasyonunun kaldırılması için dava sonuçlandı.


Yaklaşık 3 yıl önce başlayan yargı süreci sonunda, Kartal 4. Asliye Hukuk Mahkemesi baz istasyonunun kaldırılmasına hükmetti.


Mahkemenin gerekçeli kararında 'baz istasyonunun bulunduğu yerlerde oturanların psikolojik olarak yaşamının olumsuz biçimde etkilendiği' belirtildi.


Şirket itiraz edip kararı Yargıtay'a taşıdı.


Yargıtay'dan ise itirazla ilgili olarak "Yapılan yargılamaya toplanan delillere ve dosya içeriğine göre mahkeme kararı ve dayandığı gerekçeler, usul ve yasaya uygun bulunduğundan yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi" şeklinde karar çıktı.


Cemil Demirbaş'ın şikayetini haklı bulan Yargıtay yerel mahkemenin kararını onadı ve karar kesinleşti.
'3 YILDIR UĞRAŞIYORUM'
Konuyla ilgili olarak konuşan Cemil Demirbaş, "3 yıldır uğraşıyorum. Normalde baz istasyonlarının insan güvenliği için 4.5 metre uzakta olması gerekiyor. Baz istasyonu kurulduktan sonra çocuklarımda uyku bozukluğu ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklar başgösterdi. Baz istasyonu yüzünden taşınmak zorunda kaldım. Anlaşılmaması için baz istasyonunu baca şeklinde yapmışlar" diye konuştu.


 


Ensonhaber.com