Bir firmanın aynı yer ve konudaki imar tadilat talebi dünkü mecliste hem red edilen hem de komisyona havale edilecek evraklar arasında yer aldı…

Kahramanmaraş Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında bir firmanın imar tadilat talebi komisyonca red edilirken, aynı yer ve konudaki bir başka talebi ise Komisyona havale edilecek yeni talepler arasında yer aldı.

Mustafa Poyraz’ın başkanlığında dün yapılan Kasım ayı Belediye Meclisi olağan toplantısında gündemin yanı sıra kurumlar ile vatandaşlardan gelen imar tadilat talepleri de görüşüldü. Bu madde görüşülmeden önce dağıtılan listede ise İmar Komisyonu’nun uygun bulduğu ve bulmadığı talepler ile Komisyona havale edilecek ve komisyonda incelemesi devam eden dosyaların isimleri yer aldı. Bir vatandaşın talebinin uygun bulunması ise komisyon tarafından Belediye Meclisi’nin kararına bırakıldı.

Ancak listedeki bir ilginç gözlerden kaçmadı. Uygun bulunmayan talepler arasındaki 186 no’lu dosyada aynen şöyle deniliyordu: “P…..Yapı San. Şti. Üngüt Köyü 4697 ada, 5,6,11,12 ve 13 parsellerin A-2 olan yapı nizamının A-4 olması talebi.”

Komisyona Havale edilecek yeni talepler arasındaki 204. maddede ise yine aynı firmanın aynı konudaki talebi için şöyle denildi: “P…….yapı- Üngüt 4697 ada, 5,6,11,12,13 parsellerin A-2 olan yapı nizamının A-4 olması talebi.”

İki madde arasındaki iki küçük fark ise; firma adında birinde San. Şti. olması diğerinde ise ‘ve’ kelimesi olarak dikkat çekti.

YASAL MEVZUAT NE DİYOR?

Kanun, mevzuat ve yönetmelikler bakın bu konuda özetle şöyle diyor: Kurum ya da vatandaşların imar talebini içeren dilekçeleri meclise gelir. Meclis ise genellikle bu talebi ilgili komisyona havale eder. Komisyon ise talebi değerlendirerek; ‘Red’ veya ‘kabul’ olarak yeniden meclis kuruluna getirir. Meclis tarafından talep kabul edilir veya red edilir. Ve aynı konu tekrardan aradan 1 yıllık zaman geçmeden meclis gündemine gelemez.

VE ŞİMDİ BAŞKAN POYRAZ’A SORUYORUZ:

Aynı firmanın imar tadilat talebi aynı mecliste hem komisyonun uygun bulmadığı taleplerin arasında hem de komisyona havale edilecek yeni talepler arasında nasıl yer alabiliyor?

Bu bir masım ihmal mi, gözden kaçma mı, yoksa da hata mı? Veya bilerek mi yapılan bir iş? Başkan bu ne iş? İmardaki bürokrasi sizden ve diğer seçilen meclis üyelerinden önde mi geliyor acaba? (KAYNAK: Yorum Gazetesi - www.kanal46.com)