"Teklifimiz, bedelli askerlikten yararlanamayan yoklama kaçağı ve bakaya kaçaklarının da bedelli askerlikten yararlanmalarını düzenliyor." diyen Ünal, "Astsubayların 9. derece, birinci kademe yerine 9. derece 2. kademeden göreve başlamasına yönelik düzenleme astsubaylara yönelik müjdeyi içeriyor. Genelkurmay başkanının görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz. Birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor. Harekat ve yurtdışı operasyon görevleri nedeniyle uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayanlara ilave sınav hakkı verilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeriyor. 7 kanunda düzenleme ve değişiklik öngörüyor. 20 maddeden oluşuyor." şeklinde konuştu.

BEDELLİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli ücreti ile ilgili soruya da yanıt veren Ünal, "Bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır." dedi.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağı olan gençlere bedelli askerlik yolunun açılacağı müjdesini vererek, "550 bini bulan yoklama kaçağı bakaya gençlerimize müjde vermek istiyorum. Bakaya askerlerimize yararlanma yolunu açıyoruz. Bakaya gençlerin sıkıntısına çözüm getiren uygulama hayırlı uğurlu olsun" demişti.

Evlilik 2 Ay Sürdü, Nafaka 25 Bin TL! Mahkeme Kadının Hakaretlerini de Gerekçe Gösterdi! Evlilik 2 Ay Sürdü, Nafaka 25 Bin TL! Mahkeme Kadının Hakaretlerini de Gerekçe Gösterdi!

Kaynak: Milliyet