Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde gerçekleşen Ak Parti Dulkadiroğlu Genişletilmiş İlçe Danışma Meclis Toplantısında konuşan İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç 2023 seçimlerine 5 ay gibi bir süre kaldığını belirterek teşkilata seçimin önemi ve seçim sürecinde yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.

BU SEÇİMİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Güvenç; “Türkiye’nin çok önemli tarihe girdiğini anlatmamız lazım. İkincisi; bu seçimi girerken yirmi yıllık bir iktidarın mensubu olduğumuzu unutmamamız lazım. Üçüncüsü dünyada ki ekonomik krizin çok büyük etkileri olduğu bunun Türkiye’yi de etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu tespit etmemiz lazım. Bu seçim gerçekten sadece Cumhurbaşkanımızın seçimi değil bizim neslimizin de seçimi değil ama bu seçim çocuklarımızın geleceğinin seçimi, bu seçim nesillerin seçimi Türkiye’nin seçimi.

NELER YAPTIĞIMIZI İYİ ANLATMAMIZ LAZIM

Bu ülkenin 50 yıllık ulaşım, sağlık, eğitim alt yapısını değiştirdik. 3 bin dolar olan milli gelirini 10 bin dolara çıkarttık.  Astronomik ilaç paralarını kaldırdık. Bıçak parasını vermeden vatandaşı hastaneye sokmuyorlardı, biz değiştirdik. Bir çorba parasına burs veriliyordu, yurt imkanları çok sıkıntılı idi. Bugün o öğrenciye 800 lira veriliyor. 2 kişilik, 3 kişilik yurtta kalıyor. Ailesi harçlık göndermese bile tutumlu ise öğrencilik hayatını idame ettirebiliyor.

İSTANBUL EN BÜYÜK ÖRNEĞİ

Dünyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadar otobüsleri yollarda kalan yanan çarpışan bozulan başka bir belediye yok. Bizim onlara devrettiğimiz belediye otobüs filosu Avrupa’nın en genç otobüs filosu. Neden peki her gün üç tane otobüs kalıyor yolda tesadüf mü değil, çünkü medyada var CHP milletvekilinin şirketine 3 katrilyona bakım ihalesi vermişler, ülkenin en büyük firmalarına yeterlilik vermemişler kayıtlarda var. Para harcanmış bakım için ama bakım yok. Biz 1994’ten bu yana İstanbul’u yönetmişiz 1994’ten 2014’e kadar yolda kalan otobüs sayışımızı çıkartın bide onları 4 senede yolda bıraktıkları otobüs sayısını çıkartın 40 kat fazlasıdır.

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULACAĞIZ

Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan ne diyor; ‘kazandığım gün ikinci nükleer santrali yapacağım’ diyor. Ne demek nükleer santral Türkiye Cumhuriyeti’nin belini büken enerji ithalatını minimuma indirmek istiyor. Yeterli kömürümüz yok, doğalgazımız yok, petrolümüz yok. Yıllardır hidroelektrik haricinde ne rüzgârdan ne de güneşten yararlanmışız. Şimdi yeni yeni hepsini değerlendiriyoruz. Bir nükleer santralin ülkeye katkısı tüketimin yüzde 10’una tekâmül ediyor. İkincisi ise tüketimin yüzde 20’sini karşılayacak. Bu ne demektir;  her yıl ithalata gidecek 50-60 milyon doların ülkede kalması demektir.”

TARİHİ KONAKLAR DOKUNUŞLARIMIZLA DEĞER KAZANDI

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da belediye hizmetleri hakkında bilgiler vererek belediyenin dokunuşu ile tarihi yapıların artık çok değerli bir yapı haline geldiğini söyledi. Okay; Şuanda tarihi konakların bulunduğu bölgede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aşağı tarafta kapalı çarşı restore edildi, demirciler çarşısı geçen dönem restore edildi. O bölgede bizim konuklarımız var üst tarafta bahtiyar yokuşu muhteşem bir şekilde 50-100 yıl önceki görüntüsüne kavuştu ve şuanda da Hatuniye Camii civarında bahtiyar yokuşuyla aşağıdaki demirciler çarşısı bizim mutfak müzemiz, Üdürgücü konağımızın bulunduğu alanı bağlayacak çalışma yapıyoruz. O bölgede 11 tane tescilli yaklaşık 400 metrelik sokak iyileştirme projesi de hızlı bir şekilde şuanda ilerlemekte ve inşallah bunu da kısa zamanda bitireceğiz.” Dedi.

GENÇLİĞE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gençlik merkezleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Okay ilçelerinde iki gençlik merkezini faaliyete geçirdiklerini, merkezlerdeki aktiviteleri gördükçe yerinde hizmet yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gençlere yapılan yatırımları sürdüreceklerini de ifade eden Başkan Okay; “Kahramanmaraş’ımızın ve bölgemizin en büyük kapalı yüzme spor kompleksini yapıyoruz. Bu fiyat hareketliklerinden dolayı bazı müteahhitlerle ilgili çıkan sıkıntılardan dolayı süreç biraz uzadı, orayı 2 ay içerisinde bitirecek duruma geldik ve inşallah Doğukentimizde ki o yüzme spor kompleksimizi de çok kısa zamanda açacağız. Her türlü uluslar ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği kapalı 12 ay hizmet verebilecek ve sadece yüzme değil bir çok fonksiyonu  bulunan o bölgeye değer katacak şehrimizin doğusundaki standardı yükseltecek külliyemize yakın bir alandaki yüzme spor kompleksimizde çok kısa zamanda hemşerilerimiz istifade etmeye başlayacaklar.” Dedi.

TÜM TEŞKİLATLA UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasına merhum Milletvekilleri Ali Sezal, Cafer Tatlıbal ve İmran Kılıç’a rahmet dileyerek başlayan Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ise Belediye Başkanından mahalle başkanlarına kadar ekip ruhu ve uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Periyodik şekilde haftalık yürütme ve yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Avşaroğlu; “toplantılarımızda hem genel merkezimizin hem de il başkanlığımızın iletmiş olduğu haftalık programları fikir alışverişi yaparak planlıyoruz. Bizler her gün sahadayız fakat TBMM’nin tatil olduğu dönemde Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Ak Parti teşkilatları yoğun bir şekilde sahadaydı. Bizde Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak kendi bölgemizde çok önemli ve verimli toplantılar gerçekleştirdik, ziyaretler yaptık.

AZMİMİZ VE GAYRETİMİZ BAŞARIYI GETİRİYOR

Dönem başında Genel Merkezleri tarafından kendilerine hedef olarak konulan 40 bin yeni üye sayısını geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu şuan 41 bin yeni üyeye ulaştıklarını Aralık ayı içerisinde de çalışmaların devam ederek sayıyı daha da artıracaklarını söyledi. Bu hedefin yakalanmasında emeği olan teşkilat üyelerini de tebrik eden Başkan Avşaroğlu, sahada bire bir özellikle sandık bazlı çalışma yaparak, akşamları da program yaparak yoğun gayretleriyle bu başarılı sonuca ulaştıklarını söyledi.

HAZİRAN AYINDA DA BİRİNCİ OLMUŞTUK

Üye kayıt çalışmalarının en yoğun Haziran ayı olduğunu da anımsatan Başkan Avşaroğlu; “Haziran ayında tatlı bir yarışa girmiştik. O tatlı yarışı Kahramanmaraş’ta Haziran ayında en fazla üye kayıt yapan ilçe başkanlığı olarak birinci olduk. İlimizi ziyarete gelerek İlçe Danışma Meclis toplantımıza katılan Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş’un elinden de plaketimizi almıştık.

LİDERİMİZE MUHABBET GÖZLERDEN OKUNUYOR

Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor, şuan sahada üyelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz, sandık bazlı çalışmalarda hangi ailemizde kaç üyemiz var, üye olmayan kimler var, tespit edip hem ziyaret ederek hem hal oluyoruz hem de üye kaydı yapıyoruz. Ziyaretlerde cumhurbaşkanımızın selamını iletiyoruz ve halkımızın gözlerindeki mutluluğu ve yüreğindeki sevgi selini hissedebiliyoruz. Kadın kollarımız ev toplantılarını,  gençlik kollarımız gençlerimize yönelik çalışmalarını sürdürüyor.” Dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI PROGRAMI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanları Erdoğan’ın Başkanlığında Ankara’daki gerçekleşen Türkiye Yüzyılı tanıtım programına katıldıklarını da hatırlatan Başkan Avşaroğlu, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanları Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı tanıtım programındaki ambiyans ve vurgunun hayatındaki unutamayacağı alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Teşkilat olarak ise o toplantıda olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirtti.

BU SEÇİM TÜRKİYE YÜZYILININ BAŞLANGIÇ SEÇİMİDİR

2023 seçimlerin önemine de vurgu yapan Başkan Avşaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “her seçim bir zinciri kırdık, yeni umutların oluşmasına neden olduk. Her seçim farklıydı fakat bu seçim sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milletvekillerinin veya Ak Partinin seçimi değil. Bu seçim Türkiye Yüzyılının anahtarının seçimidir, Türkiye Yüzyılının başlangıç yolunun seçimidir. Bu kapı açıldığında ülkemizin Yüzyılı yolculuğu başlayacak inşallah. Ekiplerimiz, teşkilatımız çalışıyor ama daha çok çalışacağız. Vatandaşlarımızın arasından hiç çıkmadan gönülden gönüle köprüler kurarak iletişim kuracağız, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız.”

Aşık Genç Bankı Kaçırdı, Belediye Müdahale Etti! Aşık Genç Bankı Kaçırdı, Belediye Müdahale Etti!

Konuşmaların ardından basına kapalı bölümde teşkilat üyelerinin soruları cevaplandırıldı. Ak Parti Dulkadiroğlu Genişletilmiş İlçe Danışma Meclis Toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.