Şırnak'ta PKK'ya Darbe! Şehir yapılanmasını yönetecek kadın terörist yakalandı! Şırnak'ta PKK'ya Darbe! Şehir yapılanmasını yönetecek kadın terörist yakalandı!

TCG Anadolu'nun İHA'ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisi olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güçlenen Türkiye'nin artık kendi sınırları ötesine çıktığını herkes görmeli ve kabul etmelidir. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını savunma sanayisinin güvenli yolundan sürdüreceğiz" dedi.

“Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayii”

Erdoğan, “Türk savunma sanayii son 20 yılda bir devrim gerçekleştirdi. Savunma sanayimizin güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı olması kolay olmadı. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik. Hatırlarsanız bize o dönemde bir İHA'yı bile vermediler. Başka yerden temin ettiğimiz İHA'yı da uzun süre kullanmamıza fırsat tanımadılar” dedi.

Savunma sanayinde bütçeyi75 milyar dolara yükselttiklerini açıklaya Erdoğan, “Yerli ve milli projeler dönemini başlattık. Ülkemizde 62 olan savunma sanayii olan proje sayısı 750'yi buldu. Nereden nereye... Hükümete geldiğimizde 5,5 milyar dolarlık bütçeydi bu rakam şimdi 60 milyar doların üzerine çıktı. Savunma sanayiinde tek bir firmanın olması söz konusu değildir. Farklı kollarda birçok firmamız görev alıyor. Şimdi ihale süreci devam eden projelerle birlikte savunma sanayii bütçemizi 75 milyar dolara yükseltiyoruz. Elbette sektör bu noktaya gelene kadar çok gayret gösterdi. Sektörün ihracatının 4 milyar 400 milyon dolar rekor seviyeye ulaşması başarının işaretidir. Dışa bağımlılığımızı azaltmada iyi bir seviyeye geldik. Yerlilik oranımız yüzde 20'den yüzde 80'e çıkması tarihi bir başarıdır” ifadelerini kullandı.