Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı kararıyla 10 Mart'ta imzaladığı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin suhuletle tamamlandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta milletimiz rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktı. Gerek Mecliste gerekse Cumhurbaşkanı Seçimi'nde elde ettiğimiz tarihi başarıyla son 21 yıldaki 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. 2014'ten beri şanla şerefle yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı görevini aziz milletimizin takdiriyle 5 sene daha sürdürme imkanına kavuştuk. Yine büyük bir demokrasi zaferi ile bizleri buluşturan, iki bayram arasında milletimize iki demokrasi bayramı yaşatan Rabb'imize hamdediyoruz."

Erdoğan, yeni dönemde de halka verdikleri tüm sözlerin takipçisi olacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İki kelimeye çok dikkat edin. Biz, bu iki kelimenin, iki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir istikrar, iki güven. İstikrar ve güvenle biz, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada bir şeyi daha söylüyorum. O da şu, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından toplumun temel direği olan ailenin, sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Bu minvalde seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi, Meclis'in takdirine yeniden sunacağız."

Mesder'de "Türkçenin Resmi Dil ilan edilişinin 747. Yıldönümü" Programı düzenlendi Mesder'de "Türkçenin Resmi Dil ilan edilişinin 747. Yıldönümü" Programı düzenlendi