Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki 2 büyük deprem sonrası 10 il adeta cehennemi yaşadı. Yaşanan üzücü depremin ardından 5 bin 757 bina yıkılırken, 3 bin 549 22 bin kişi hayatını kaybetti 22 bin 168 kişi ise yaralandı.

Yaşanan üzücü ve bir o kadar da yıkıcı depremin ardından 10 ili kapsayan deprem bölgelerinde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi.

Batı ve Kuzeyde Yağmur, İç Anadolu ve Karadeniz'de Toz Alarmı! Batı ve Kuzeyde Yağmur, İç Anadolu ve Karadeniz'de Toz Alarmı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan deprem afetinin ve etkilerinin ve yıkıcılığını fevkalade tedbirler alınmasını zorunlu hale getirdiğini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için Anayasa'nın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız."