Dün başlayan şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel Azdavay ilçesinin ortasından geçen Devrekani Çayı'nın üzerinde bulunan köprünün çökmesine neden oldu.

Şebeke suyu borularının da geçtiği köprünün çökmesinin ardından ilçenin bir bölümüne içme suyu verilemiyor.

Kastamonudaki sel felaketinde köprü çöktü

İlçe sakinlerinden İlyas Gügür, AA muhabirine, yağışın bir anda bastırdığını ifade ederek, "Çayda sular bir anda yükseldi. Sel nedeniyle köprünün altındaki ayaklar devrildi. Köprü de bu nedenle çöktü. 33 yaşındayım. Bu yaşıma kadar burada böyle bir şey hiç yaşanmadı. İlk kez böyle bir şey görüyorum." dedi.

ZAFER KÖYÜNDE BÜYÜK HASAR

Bartın'da sel felaketinden Ulus ilçesine bağlı Zafer köyü büyük hasar gördü. Çok sayıda ev sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Köyü birbirine bağlayan köprülerin çökmesiyle birlikte ulaşım kesildi. Vatandaşlar, suların içinden karşıya geçebilmek için tahtalardan yaptıkları köprüleri kullandı. Büyük maddi hasarın yaşandığı köyün halkı, yaşadıkları zorlukları anlattı.

Kastamonudaki sel felaketinde köprü çöktü

Köy halkından Şakir Aksoy, "Her taraf bitti. Köprü tıkanınca. Deprem olur gibi bir ses geldi. Güldür güldür taşlar vurdukça biz sapıttık zaten. Çok büyük hasar var. Benim de kamyonum gitti. Çok berbattı" dedi.

Sultan Güneri çok büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, "Burada köprü kırılınca her yere dağıldı. Her yer berbat oldu. Çok korktuk. Bizim evimiz mahvoldu. İkinci kata kadar yükselmiş sular. 2 tane ahır gitti. Bahçemiz, hiçbir şey kalmadı" diye konuştu.

Şehriye Öncü ise, "Büyük bir sel içindeydik. Her şey birbirine girdi. Arabamızı, insanlarımızı nasıl kurtaracağımızı bilemedik. Ama hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Her şey gitti. Korkmak ne demek. Herkes birbirine girdi. Bağırış çağırış sesleri vardı. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Anlatamam o akşamı. Arabalarımız gitti" dedi.