Bakan Soylu, Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koornisanyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, 16 Mart'ta Şanlıurfa'da şebekeye verilen suyla ilgili bir sorun oluştuğunu aktardı. Şebeke suyunda yapılan ölçümlerde 25 NTU (bulanıklık birimi) olması gereken birimin 4800 NTU çıktığını, daha sonra saat 17.00'de yapılan ölçümde bu değerin 4300'e düştüğünü bildiren Soylu, bundan sonra yapılan ölçümlerde bu oranın düşmediğini aktardı.

Bunun, suyun çamur halinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Soylu, il yöneticileriyle bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Eğer bu su şehrin tamamına verilmeye devam edilirse şehrin tüm sistemi bu çamur sebebiyle minimum 6 ay daha çalışamaz hale gelecekti. Bunun üzerine biz, dün, suyu kapatma kararı aldık. Sadece sel olan bölgeler değil, bu Şanlıurfa'nın tümüyle ilgili bir değerlendirmeydi.

Meteoroloji'den 10 ile sarı kodlu uyarı! 2 bölgede çığ tehlikesi | 5 günlük hava durumu Meteoroloji'den 10 ile sarı kodlu uyarı! 2 bölgede çığ tehlikesi | 5 günlük hava durumu

Atatürk Barajı'ndan 4 milyon metreküp suyun geldiği havuza kadar suyun neredeyse tamamı çamurdu. Kapaklar kapatıldı, sabaha kadar 4 milyon metreküp su kanallara akıtılarak boşaltıldı. Bundan sonra Atatürk Barajı'ndan sisteme su çekilmeye başlandı ve suyun NTU oranı 25'lere, yani normal seviyelerine kadar şu saat itibarıyla geldi. Tabii sürekli kontrol ediyoruz."