Villa kiralama artık gitgide daha yaygın olan bir tatil konsepti haline geldi. Türkiye’nin en iyi villa kiralama sitelerinden biri olan hellovillam.com'un kurucusu Sercan Korkuç, villa kiralamaya olan ilgiye dair önemli veriler paylaştı. Villa kiralamanın Türkiye’de tatilde ana akımlardan biri haline geldiğini gösteren veriler paylaşan Sercan Korkuç’un röportajında öne çıkanlar şöyle…

‘Kiralık villada tatil, tüm beklentileri karşılıyor’

Kiralık villada kalmayı tercih edenlerin sayısı, pandemi sürecinde hijyen ve mesafe gibi nedenlerden ötürü arttı. Tatil villalarında havuzlu, bahçeli, jakuzili özel konsepte sahip lüks seçeneklerin yer aldığı HelloVillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, tatil villası portföyü ile öne çıkan platformun gördüğü yoğun ilgiyle alakalı olarak, “Otel ya da pansiyon gibi tatil alternatiflerine göre, kiralık villa her geçen gün daha da öne çıkıyor. Yemeğiniz, havuz ya da diğer olanaklar, manzaranız, bir tatilden beklentileriniz diğer insanlardan farklı olabilir. Ailenizle, dostlarınızla size özel bir ortamda kalmak isteyebilirsiniz. Tatil villası işte bu noktada devreye girdi ve herkese hitap eden konseptlerle en çok tercih edilenlerden biri oldu” dedi. Güvenilir villa kiralama sitelerinden biri olan HelloVillam’ın yazlık villa kiralama seçenekleri ile ilgili olaraksa, “Tatil villalarında Muğla ve Antalya başta olmak üzere İzmir, Aydın, Sakarya, Bursa gibi birçok şehirden” ilanların yer aldığını ifade etti.

Yüzde 200’lük artış

Tatil villalarına olan ilginin giderek tırmandığını ifade eden Sercan Korkuç, “Platformumuzda, ilginin giderek tırmandığını görüyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz sene, bir önceki yıla göre tatil villalarına olan talep yüzde 200’den fazla arttı. Bu artış, son birkaç yılın en büyük artışı oldu.” dedi ve ciddi bir artış yaşandığını aktardı. Ucuz kiralık villa, tatil için haftalık ve günlük yazlık villaların denize sıfır, doğa içinde ve balayı villaları gibi konseptlerde sunulduğunu ifade eden girişimci, tatil için villa seçimiyle ilgili olaraksa “İyi bir villa tatilinde bölge seçimi çok önemli. Huzurlu bir tatil arıyorsanız doğa içinde, merkezden uzak konumda bir villa seçmelisiniz. Daha hareketli bir ortam arıyorsanız, merkezi noktalara yakın bir villa seçmelisiniz. Aradığınız sunan, havuz, bahçe ya da jakuzi gibi donanımlara sahip villalar size kusursuz tatil deneyimini yaşatabilir.” yorumunu yaptı. Hemen villa kiralamayı mümkün kılan platform, en iyi villa kiralama sitesi olarak gösteriliyor ve muhafazakar-İslami villalardan geniş aileler için çocuk havuzlu villalara, evcil hayvan kabul eden villalara varana kadar farklı seçenekler sunuluyor.

Güvenilir villa kiralama sitesi seçerken bunlara dikkat

Korkuç’un dikkat çektiği konulardan biri de, villa kiralarken doğru adresi seçebilmek. İnsanların mağduriyet yaşamamaları adına, sadece yetkili ve güvenilir adreslerden villa kiralamasının önemli olduğunu belirten HelloVillam kurucusu, “Güvenilir villa kiralamak istiyorsanız, villa kiralama sitesinin yasal olarak bir TÜRSAB belgesi olup olmadığına bakmalıyız. Yetkili bir yer olup olmadığına bakmalıyız. En iyi villa kiralama sitesi, tatil için en geniş seçenekleri sunmasının yanı sıra sizi eksiksiz bilgilendiren sitedir. Biz HelloVillam olarak tüm ilanlarımızda gerekli bilgileri veriyor, şeffaf bir politika izliyoruz.” dedi.

2022 yılında, geçen senelerde olduğu gibi tatil villalarına yönelik ciddi bir ilginin olduğunun altını çizen Korkuç, “Tatil villalarına olan ilgi artışı sürüyor ve 2022 sezonunda villa tatili yapmak isteyenlerin şimdiden planlarını netleşirmelerini ve erken rezervasyon yapmalarını öneririm.” ifadesini kullandı ve villa tatili planı yapmayı düşünenlere “geç kalmayın” uyarısı yaptı.

Kaynak Haber