İzmir'de, PTT kargo dağıtımında çalışan Berran Kırmızıgül, aşırı sıcakların etkisiyle geçirdiği güneş çarpmasının ardından hastaneye kaldırıldı ancak maalesef hayatını kaybetti.
Sıcak havalardan olumsuz etkilenen işçiler için yeterli önlemlerin alınmaması iş cinayetlerinin artmasına sebep oluyor.
Haber-Sen tarafından yapılan açıklamada, Berran Kırmızıgül'ün çalıştığı iş yerinde alınan tedbirlerin yetersizliği sorgulanarak, PTT genel müdürü ve İzmir başmüdürü istifaya çağrıldı.
TAŞERON SİSTEMİ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞMA
PTT AŞ'de hala devam eden taşeron sisteminin getirdiği olumsuzluklar, çalışanların güvencesiz bir ortamda çalışmasına neden oluyor. PTT Kargo-Sen Genel Başkanı Süleyman Topkapı, bu durumun işçileri sosyal haklardan mahrum bıraktığını ve iş güvenliği konusunda tehdit altında olduklarını belirtiyor.
İŞ CİNAYETLERİ VE ÖNLEM ALINMAMASI
Uzmanların sıcaklık uyarılarına rağmen ağır çalışma koşullarının sürdüğüne dikkat çeken Topkapı, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ve bu tür durumların "iş kazası" olarak adlandırılamayacağını, aslında iş cinayeti olduğunu vurguluyor. Çalışma hayatında iş güvenliği kurallarının daha etkin kullanılması ve bilinçlendirme için sendikaların ve derneklerin daha aktif rol alması gerektiğine dikkat çekiyor.
Sıcak hava koşullarının etkisi altında çalışanların iş güvenliği ve sağlığının korunması için alınacak önlemlerin önemi vurgulanarak, işverenler ve ilgili kurumların bu konuda daha duyarlı olması gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde, benzer üzücü olayların yaşanma ihtimali devam edecektir.
(Kaynak: Cumhuriyet)