Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez hayata geçirilecek olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayları", Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla yarın Ankara'da başlayacak.

GENÇLER YENİ MÜFREDATI DEĞERLENDİRECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitime katkılarını ele almak, öğrenci görüşlerini dinlemek ve öğrencilerin eğitim süreçlerine aktif katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenecek çalıştaya, modelin uygulandığı ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve lise 9. sınıf öğrencileri katılacak.

Farklı okul türlerinden 150'den fazla öğrencinin yer alacağı çalıştayda, yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek. Her masada, müfredat çalışmalarında yer almış bir komisyon başkanı, zümre öğretmenleri ve bir raportör bulunacak.

MEB Bakan Yardımcısı Macit Kahramanmaraş’ta Eğitimdeki Son Durumu Değerlendirdi MEB Bakan Yardımcısı Macit Kahramanmaraş’ta Eğitimdeki Son Durumu Değerlendirdi

AÇIK UÇLU SORULARLA DERİNLEMESİNE ANALİZ

Öğretmenler, beceri odaklı müfredatın öğrenme süreçlerine etkisini belirlemek amacıyla öğrencilere açık uçlu sorular yöneltecek. Derslere dair yaşadıkları zorluklar ve çözüm önerileri de öğrenciler tarafından aktarılacak.

Ayrıca, öğrenciler yeni müfredatla ilgili kompozisyon yazıp beyin fırtınası yaparak değerlendirme raporu hazırlayacak. Böylece müfredatın izleme süreci öğrencilerin görüşleriyle desteklenecek.

Ankara'daki ilk organizasyonun ardından çalıştaylar, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Trabzon, İzmir ve Antalya'da da düzenlenecek.

ÖĞRENCİ KURULU, BAKAN TEKİN İLE BULUŞACAK

Çalıştay kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dair ortaya çıkan tespit, öneri ve talepleri değerlendirmek için öğrencilerden oluşan bir kurul kurulacak.

7 bölgeden ve 15 farklı ılden seçilecek 25 kişilik bu danışma kurulu, çalıştay verilerini ve kendi görüşlerini Bakan Yusuf Tekin ile paylaşacak.

Bu değerlendirmeler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni oluşturan yetkili birimlere sunulacak.

KARAR SÜREÇLERİNE ÖĞRENCİLERDEN KATKI

Öğrencilerin model hakkındaki görüş ve önerilerini içeren raporlar detaylı bir şekilde incelenecek.

MEB, eğitim programlarının etkililiğini değerlendirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla 4 farklı birim aracılığıyla "İzleme ve Değerlendirme Sistemi"ni devreye sokuyor. Öğrenci çalıştayları sayesinde yeni müfredat hakkında daha sistemli ve etkin veri toplanması planlanıyor.