Ozan Özalp Kimdir? Kendimden Hallice Solisti Kaç Yaşında, Nereli?
Ozan Özalp Kimdir? Kendimden Hallice Solisti Kaç Yaşında, Nereli?
İçeriği Görüntüle

İzmir'in Menderes ilçesinde yürütülen adli soruşturma kapsamında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde devam eden soruşturma, "rüşvet" ve "irtikap" iddiaları üzerine yürütülüyor. Gözaltı kararının ardından kamuoyunda hem soruşturmanın ayrıntıları hem de İlkay Çiçek'in yaşamı araştırılmaya başlandı. Yetkililer, dosyadaki incelemelerin sürdüğünü ve hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı. Gözaltı işlemi, tek başına suçun kesinleştiği anlamına gelmiyor. Nihai değerlendirmeyi yargı makamları yapacak.

MENDERES BELEDİYESİNE NEDEN OPERASYON DÜZENLENDİ?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Menderes Belediyesi'nde yürütülen bazı işlemlere ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerin değerlendirilmesinin ardından emniyet ekipleri eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasında "rüşvet" ve "irtikap" iddiaları yer alıyor. Savcılık, delil toplama ve ifade alma işlemlerini sürdürüyor. Yetkililer, soruşturmanın yeni bilgi ve bulgular doğrultusunda ilerlediğini belirtiyor.

İLKAY ÇİÇEK NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İlkay Çiçek hakkında verilen gözaltı kararı, savcılığın yürüttüğü soruşturmadaki iddiaların araştırılması amacıyla uygulandı. Emniyet birimleri, dosyada adı geçen şüphelilerin ifadelerini alıyor ve elde edilen delilleri inceliyor.

Soruşturma tamamlandıktan sonra dosya savcılığın değerlendirmesine sunulacak. Savcılık gerekli görmesi hâlinde şüphelileri adliyeye sevk edecek. Bu aşamada yargı makamları tarafından verilmiş kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyor.

İLKAY ÇİÇEK KİMDİR?

İlkay Çiçek, 1983 yılında İzmir'in Menderes ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretiminin ardından lise eğitimini de Menderes'te tamamladı. Üniversite öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde bitirdi.

Eğitim hayatının ardından aile şirketinde yöneticilik yaptı. Siyasi çalışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde başlayan Çiçek, CHP Menderes İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP'nin Menderes Belediye Başkan adayı olarak yarıştı ve seçimi kazanarak göreve başladı.

İlkay Çiçek'in evli ve iki çocuk babası olduğu biliniyor.

SORUŞTURMADA SON DURUM

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Savcılık, ifadeler ve toplanan deliller doğrultusunda soruşturmayı sürdürüyor. Sürecin ilerleyen aşamalarında yeni adli kararlar alınması ya da resmi açıklamalar yapılması bekleniyor.

Yetkililer, soruşturmaya ilişkin bilgilerin yalnızca resmi makamların açıklamaları üzerinden takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Hukuki süreç tamamlanıncaya kadar gözaltı kararı, tek başına suçun sabit olduğu anlamına gelmiyor. Nihai kararı bağımsız mahkemeler verecek.