Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için gök gürültülü sağanak yağış alarmı verdi. Özellikle İstanbul’da yağışların Cuma öğleden sonra ve akşam saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor.

İskender Tiraş kimdir, olayı nedir? Esra Erol'da yaşananlar pes dedirtti
İskender Tiraş kimdir, olayı nedir? Esra Erol'da yaşananlar pes dedirtti
İçeriği Görüntüle

MGM’nin değerlendirmelerine göre, gök gürültülü sağanak yağışın ve yaratacağı olası olumsuzlukların bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’un Avrupa Yakası'ndan başlayacağı tahmin ediliyor. Bu kritik hava koşulları, kent sakinlerini ve özellikle öğrencileri yakından ilgilendiren bir soruyu gündeme taşıdı: İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İSTANBUL'DA 24 EKİM'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

24 Ekim Cuma günü İstanbul’da beklenen kuvvetli yağış nedeniyle, pek çok öğrenci ve veli, eğitimin akıbetini merak etti. Yağışın yoğunlaşması beklentisi, okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusunu ön plana çıkardı.

İstanbul Valiliği, trafik yoğunluğundan kaynaklanabilecek aksaklıkları ve mağduriyetleri önlemek amacıyla önemli bir karara imza attı. Valilik, ikili eğitim veren resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde saat 16.00’dan itibaren eğitimi durdurduğunu açıkladı. Bu kararla, öğrenciler beklenen olumsuz hava koşullarından etkilenmeden evlerine ulaşma imkanı bulacak.